Ovo je prvi Serious Sam 4 gameplay prikaz: žetva "kamikazi" kombajnom i mutirani ovnovi

Iako je igra još uvijek u debelom procesu razvoja, što je vidljivo na svakoj sličici prikaza, Serious Sam 4 već sad izgleda zabavno.

Napisao  Srijeda, 20 Lipanj 2018

Nekako na mala vrata, kako možda ovaj kultni serijal i ne zaslužuje, dobili smo prvi gameplay prikaz Serious Sama 4. Pojavio se na francuskom Jeuxvideu kao dio reportaže o igri s E3 sajma.

Važno je naglasiti kako je igra još uvijek pre-alphi i kako se ne izvodi baš najfluidnije, dok istovremeno ni svi grafički elementi nisu implementirani već su zamijenjeni placeholderima niže rezolucije. Ipak, svi Serious Sam elementi su tu i već sad izgleda zabavno u pokretu. Iz jednog intervjua smo izvadili neke prilično bitne informacije o igri koje čitate u nastavku.

Moćni pokretač, velike mape, nikad viđene količine protivnika u nekoj igri i badass vozila

Ante Vrdelja je kasnije u za Fandom pričao o igri i potvrdio je kako će Serious Sam 4 zaista imati do 100,000 protivnika na ekranu odjednom, za što će biti zaslužan novi, nadograđeni SS pokretač sposoban prikazati velike brojeve neprijatelja na ekranu, sve to na ogromnim mapama. Serious Sam neće biti open world igra, imati će umjesto toga više mapa raspoređenih po različitim lokacijama, dok je ova prikazana u gameplayju smještena u Francuskoj veličine otprilike 13 kvadratnih kilometara.

800px-autopx-scale-to-width-down.jpg

Ovo će biti gušt.

Kroz prostrane svjetove bilo bi ludo ići pješice, zato je tu motor, koji prema Antinim riječima nema nikakvih posebnih sposobnosti osim što Sam izgleda kul na njemu. Motorom ćemo krstariti kroz mape, voziti se do interesnih točaka i usput ubijati neprijatelje koji iskaču iz guštih šuma. CroTeam će motivirati igrače na istraživanje, koje će nas nagraditi otkrivanjem misterija i popratnih misija. Osim motora tu će biti i druga vozila, poput prikazanog kombajna, a koja će nam ponekad  dobro doći u ispunjavanju određenih zadataka.

Kakav bi to Serious Sam bio bez coopa, pa je tako i taj način igranja potvrđen u punoj igri što nas posebno veseli. Kad izlazi Planet Badass, kao i više detalja sigurno ćemo saznati u narednim mjesecima.

FensiSuperstar
2018 Lip 20 04:06:40 PM
ovo je content koji se pokazuje pressu, ne ljudima na youtubeu.
Veigue
2018 Lip 20 04:30:34 PM
Realno, da ja pravim igru i da ovako izgleda, ne bih ju nikad pokazao ljudima.
FensiSuperstar
2018 Lip 20 04:44:21 PM
mislim prealpha je, novinarima pokazu te horde mobova i kako funkcionira engine i onda nama pokazu kak se vozit na motoru sa low res placeholderima
Fenix
2018 Lip 20 08:34:27 PM
Stavio sam bio krivi link na gameplay. Ovo je pravi s preko 2 minute toga.
Figo
2018 Lip 20 09:04:07 PM
na stranu loša prezentacija i upitna kvaliteta završnog proizvoda.. mene najviše zanima kako se nekome da trošiti vrijeme na takvu igru u današnje doba kada ima toliko kvalitetnih i zanimljivih stvari za odigrati a tako malo vremena i novaca za sve obuhvatiti.. ok, razumijem kada smo prije 17 godina pržili cd-je i zajebavali se sa ovom igrom.. ali danas na ovo baciti vrijeme i novac.. promijenili su samo settings i povećali mape.. dodali motor i kombajn.. grafika za današnji standard je očaj, a i nekako mi ne izgleda zabavno kao nekad.. neprijatelji se također nisu mijenjali zadnjih 17 godina.. nzm, svaka čast koga u današnje doba zanima ova stvar..
AlexY
2018 Lip 21 10:38:21 AM
Quote:

mene najviše zanima kako se nekome da trošiti vrijeme na takvu igru u današnje doba kada ima toliko kvalitetnih i zanimljivih stvari za odigrati a tako malo vremena i novaca za sve obuhvatiti..


Jer je Ozbiljni Sem kvalitetna i zanimljiva stvar za odigrat. Ukusi.

Nije mi baš jasno kako je ovo došlo na neki random kanal, doduše. Veze vezice na balkanski način? :Đ
Zero
2018 Lip 21 11:10:45 AM
SS je serijal s indie produkcijom, pa ne znam čemu još povlačiti usporedbe s današnjim AAA FPS-ovima. U vrijeme nastanka taj SS engine i njegove mogućnosti su bile čudo, ali to su bila druga vremena. Ne znači da sad izgleda loše, dok će završna verzija sigurno biti još bolja.

Na kraju krajeva, vidljivo je da će to ponovno biti old skul FPS, a kod takvog napucavanja grafika i prezentacija ne moraju biti sam vrh da bi se čovjek zabavio.

Makar i sam moram priznati da se daleko više veselim nastavku Talos Principlea. Daleko najbolja i najdojmljivija  Croteamova igra uz prva dva SS-a.
FensiSuperstar
2018 Lip 23 08:10:48 PM
[member=181]Zero[/member] sad ne izgleda nikako
low res placeholderi su katastrofa.
Ulogiraj se da bi komentirao.