• PS4
  • XONE

Red Dead Redemption 2

DATUM IZLASKA: 26.10.2018.

IZDAVAČ: Rockstar

DEVELOPER: Rockstar

ŽANR: Western akcijska avantura

Čak ni Rockstar ne vjeruje da će Red Dead Redemption 2 biti približno uspješan kao GTA V

Ipak, svi očekuju kako će se igra boriti za mjesto najprodavanije igre u 2018. godini.

Napisao  Utorak, 03 Srpanj 2018

Kad imate proizvod koji je strašno popularan i rekordno se prodaje, nastaviti ćete ga musti dok god možete i nećete riskirati s nečim drugim. Zato, primjerice, Mate Rimac ne proizvodi frižidere, hrvatski turizam pored mora se ne fokusira na skijanje, a Microsoft ne razvija poštene Xbox ekskluzive osim silovanja Forze svake godine.

Stoga nitko nebi zamjerio Rockstaru da se nikad nisu odlučili svoje kapacitete uložiti u razvoj Red Dead Redemptiona 2, koji će biti genijalan, nekima možda i privlačniji od GTA serijala, ali realno, neće ni približno ostvariti rezultate poput jedne GTA igre. Gdje je aktualni GTA V ostvario rezultat kakav nije ostvario niti jedan proizvod u zabavnoj industriji nikad u povijesti.

rdr2.jpg

U dvoboju s dosadnim Los Santosom, ovaj pogled biram u bilo koje doba noći.

Dakle, Rockstar i izdavač Take Two odlučili su se na ono što se ne odlučuje niti jedan veliki svjetski izdavač igara i svaka im čast na tome. Da su svjesni svega dovoljno govori izjava Take Two CEO-a Straussa Zelnicka kako ne očekuje ni približan prodajni rezultat kao što ima GTA V, ali tvrdi kako je Red Dead Redemption 2 izniman produkt koji će obilježiti gaming industriju na svoj način.

Kako bilo, nije da Red Dead serijal nema svojih poklonika. Jer Red Dead Redemption se svojevremeno prodao u 15 milijuna primjeraka, što nisu GTA-ovske brojke, ali svakako je brojka koja bi zadovoljila bilo koji drugi serijal na svijetu.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.