Cijela Sjeverna Irska rekreirana u Minecraftu!

Dok se hrvatska Vlada ni po mjesec dana ne može uopće sastaviti, neke zapadnjačke vlasti čak i rade nešto korisno.

Napisao  Utorak, 08 Prosinac 2015

OK, prevarili smo vas, rekreirana Sjeverna Irska ipak ne izgleda ovako lijepo kao na naslovnoj slici, ali svejedno, mapa je zbilja impresivna. Naime, vlada Sjeverne Irske, odnosno njihova inačica ministarstva za prostorno uređenje (tehnički, Sjeverna Irska spada pod vladu Velike Britanije) danas je objavila mapu cijele Sjeverne Irske u Minecraftu!

Mapa je kreirana približno u realnom omjeru, veličine je 14 000 kvadratnih kilometara, sadrži preko pet milijardi blokova i pokriva doslovno cijelu Sjevernu Irsku. Ipak, ako ste očekivali i ukomponirane građevine, razočarat ćete se. Mapa je temeljena "samo" na reljefnom prikazu.

Kako su to izveli? Za izradu su se koristile privatne satelitske mape Britanske vlade. Djelatnici odjela, unutar mape su najnižu i najvišu točku reljefa Sjeverne Irske smjestili unutar 25 blokova visine, koliko otprilike i iznosi prosječna razlika između igrine površine do najviše točke mape. Karikirano, najniža točka je smještena na nultom bloku, a najviša na 25. bloku. Zatim je softver za prepoznavanje boja prepoznatim bojama dodijeljivao blokove slične boje, te ih uvrštavao u mapu. Primjerice, za izradu ceste je korišten blok kamena, za prugu je korištena crna vuna, a za tipičnu zelenu površinu Sjeverne Irske uzet je, logično, blok trave.

Ako želite sami pokrenuti i isprobati mapu, skinuti je možete ovdje. Ipak, pripremite se na datoteku prilične težine, od nešto više od jednog gigabajta, što je, uzimajući u obzir veličinu mape i razumljivo.

Chono7
2015 Pro 08 09:48:26 PM
Stvarno impresivno!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget