Uhićena 141 osoba za kreiranje softwarea koji omogućuje varanje u PUBG-u

Kinezi još jednom dokazuju kako se ne šale.

Napisao  Srijeda, 11 Srpanj 2018

Iako PUBG možda nije toliko popularan koliko je bio do pred nekoliko mjeseci, i dalje se radi o najviše igranoj igri na PC-u, pa tako i sivo tržište vezano uz igru konstantno raste, a novi programi koji omogućuju lakše dolaženje do pobjede izniču svakodnevno. Situacija je slična i s Fortniteom, najvećim konkurentom, ali izgleda kako je PUBG taj koji stvar shvaća ozbiljnije pa je tako krenuo s ogromnim kažnjavanjima onih koji sudjeluju u stvaranju softwarea koji po preuzimanju može zaraziti vaše računalo virusom.

Velika akcija kineske policije

Nova vijest dolazi nam još jednom iz daleke Kine, a ovoga puta radi se o organiziranoj akciji koja je završila uhićenjem 141 osobe zaslužne za kreaciju aplikacija koje bi omogućile prednost u igri onima koji ih koriste. Tencent Holdings Ltd., distributer igre za kinesko tržište, u uskoj je suradnji s lokalnom policijom došao do ovih velikih uhićenja, a ista bi trebala služiti kao više no dobra poruka svim ostalim hakerima koji se upuštaju u sličan biznis.

Za samog uhićenja, zaplijenjeno je preko 200 komada hardwarea, koji uključuju mobitele i računala, a radi se o najvećem valu uhićenja dosada, dok je prijašnji „rekord“ bio 120 ljudi.

Osim što su omogućavali svojim korisnicima da varaju, ti iste aplikacije izvlačile su i podatke od tih istih korisnika, što potvrđuje kako se radi o ozbiljnim prekršajima koji opravdavaju uhićenje. Sve te informacije izvor su novca za proizvođače tog softwarea, koji su dnevno okretali i po nekoliko tisuća yuana.

Kako kaže Allen Zheng, jedna od ključnih osoba Tencenta na ovome, lakše je boriti se s ljudima koji proizvode software u stvarnom životu, nego voditi borbu s vjetrenjačama, odnosno konstantno razvijati svoj software koji bi onemogućio onaj ljudi koji varaju.

Prati nas na Youtubeu

U kratkom vremenu koliko postojimo postali smo najaktualniji, najopširniji te jedan od najčitanijih gaming portala na ovim prostorima. Podignuli smo i gaming forum koji je najveći na ovim prostorima. Sve to radeći naše redovne poslove od kojih i živimo, dok ovo radimo iz ljubavi bez (još uvijek) ikakve koristi. Spremamo se pokoriti i Youtube, pa kad si već ovdje, molimo te podrži nas i na toj platformi subscribeom (KLIKOM OVDJE), a mi ćemo ti vratiti kvalitetnim video sadržajem po uzoru na najveće svjetske portale.

FensiSuperstar
2018 Srp 12 02:32:53 AM
Haiku; Krimosi
"Varali Bluehole
u ćuzi širili
asshole"
Ulogiraj se da bi komentirao.