• PC
  • PS4
  • XONE
  • Switch

FIFA 18

DATUM IZLASKA: 28.9.2017.

IZDAVAČ: Electronic Arts

DEVELOPER: EA Canada

ŽANR: Nogometna simulacija

Hrvatska ili Engleska? Usporedili smo čija momčad više vrijedi u FIFA 18 Ultimate Teamu

Ekskluzivno za čitatelje FFA.hr proveli smo najrelevantnije istraživanje, jedino koje može dati 100% točan odgovor na pitanje koje danas muči nogometni svijet.

Napisao  Srijeda, 11 Srpanj 2018

Posljednjih dana sa svih strana vrište svakakvi stručnjaci nebi li razjasnili tko ima veće šanse u večerašnjem polufinalu Svjetskog prvenstva između Engleske i Hrvatske. Pa raspravljaju čiji je vezni red bolji, tko je odmorniji, tko više zarađuje u svojim klubovima, čiji navijači mogu više popiti...

Meni intelektualcu, nakon jedne od nekoliko rakijica koje sad već tradicionalno ispijamo na poslu uoči utakmica naših Vatrenih, sinulo je nešto što zasigurno nitko ne može pobiti. Što drugo može dati najrealniji odnos snaga, te jedini 100% ispravan odgovor na pitanje koja momčad je bolja i koja će proći dalje?

Vojska i Jeličiću, pokrijte se po ušima. Zaboravio sam i Herr Otta Barića

Pa naravno, vrijednost igrača na FIFA 18 Ultimate Team marketu! Svi znamo kako je UT market najrelevantniji za procjenu vrijednosti igrača. Tamo igrač ne vrijedi 15 puta više samo ako ima visoku statistiku akceleracije. Tamo igrač – prozvani talenat koji grije klupu u Barceloni nipošto ne vrijedi tri puta više od vršnjaka koji igra u manjem klubu, a koji pokazuje 10 puta više na terenu.

Za one koji ne znaju, radi se o marketu koji je pogonjen isključivo igračima, čije tržište, odnosno zakon potrebe i potražnje uvjetuje formiranje cijena. Također, svi znamo kako je FIFA 18 naprednija nogometna simulacija čak i od pravog nogometa koji gledamo na TV-u, što je još jedan prilog tezi kako sam napravio najrelevantnije istraživanje ikad.

cijene igrača.jpg

Dominacija je očita.

Za istraživanje sam uzeo najniže cijene regularnih kartica igrača obje momčadi. Dakle, sve specijalne SIF, TIF i ine kartice su izostavljene. Također, uzeti su u obzir igrači za koje se očekuje kako će startati u prvim 11-oricama, uz rizik kako će s naše strane startati poluozljeđeni Vrsaljko, a na strani Engleza Henderson.

Dominacija je apsolutna. Naime, iako su globalno gledano našim igračima niže cijene od Engleza, prosjek su povećale visoke cijene naših najboljih igrača Modrića, Rakitića i Perišića. Na drugoj strani, Harry Kane koji odskače od ostatka svoje ekipe nije uspio akumulirati tu razliku. FIFA igrači u Ultimate Teamu su odlučili tko je bolji. Pa tako naša momčad vrijedi 86,050 FIFA Coinsa, dok Engleska momčad vrijedi mizernih 58,300 Coinsa. Mislim da ne treba previše pojašnjavati. Sretno Vatreni!

Prati nas na Youtubeu

U kratkom vremenu koliko postojimo postali smo najaktualniji, najopširniji te jedan od najčitanijih gaming portala na ovim prostorima. Podignuli smo i gaming forum koji je najveći na ovim prostorima. Sve to radeći naše redovne poslove od kojih i živimo, dok ovo radimo iz ljubavi bez (još uvijek) ikakve koristi. Spremamo se pokoriti i Youtube, pa kad si već ovdje, molimo te podrži nas i na toj platformi subscribeom (KLIKOM OVDJE), a mi ćemo ti vratiti kvalitetnim video sadržajem po uzoru na najveće svjetske portale.

FensiSuperstar
2018 Srp 11 11:09:52 PM
samo ću citirati:
"Dominacija je očita."
Dark Indigo
2018 Srp 11 11:53:31 PM
Ja ne znam još sa kojeg planeta sam ja pao bokte :/ xD

Dvoje ljudi znam da ne briju na ovaj sport i to je to  xD xD
FensiSuperstar
2018 Srp 12 02:30:00 AM
[member=120]Dark Indigo[/member] pao si sa planeta: "zovem te na cugu a ti se ne javljaš na telefon" :(
Dark Indigo
2018 Srp 12 10:56:39 AM
Quote:

[member=120]Dark Indigo[/member] pao si sa planeta: "zovem te na cugu a ti se ne javljaš na telefon" :(A jbga xD Možda i jesam :D Nije mi taj mobitel blizak, bolje na FB ili samo dopali, znaš gdje se nalazim, samo mi nemoj u dresovima dolaziti xD
Ulogiraj se da bi komentirao.