Steam VR stiže u travnju 2016.

Uređaj poznat još i kao HTC Vive dobio je službeni datum izlaska.

Napisao  Srijeda, 09 Prosinac 2015

U ožujku, kada je tajvanski HTC na Mobile World Congressu u suradnji s Valveom prvi put službeno predstavio svoj adut u borbi za komad tržišta na polju uređaja za prikaz virtualne stvarnosti, dostupnost uređaja masama najavljena je za studeni ove godine. Od tada je uređaj unaprijeđivan, predstavljan na sajmovima te pobirao uglavnom pozitivne kritike. Međutim, studeni se približavao, a iz HTC-a i Valvea ipak nisu stizale konačne informacije o početku prodaje uređaja.

U međuvremenu su se počeli pojavljivati svakojaki tračevi – od toga da je uređaj u ovakvom stadiju preskup za masovnu proizvodnju, pa do podvala kako su razne zdravstvene organizacije presudile da je sam uređaj štetan po mentalno zdravlje. Ipak, HTC je danas odlučio prekinuti sve tračeve te u javnost pustiti službenu i konačnu informaciju – HTV Vive headset moći ćemo kupiti u travnju 2016. godine!

HTC je za 17. 12. najavio konferenciju za developere u Pekingu, gdje bi trebali dobiti mnoštvo novih informacija o samom uređaju. Najavili su i distribuciju dodatnih 7000 uređaja za developere kako bi osigurali dostupnost sadržaja kompatibilnog sa Steam VR-om.

Mi u redakciji smo također imali prilike isprobati Steam VR, a naša iskustva još jednom možete pročitati ovdje.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget

  • 1