• PS4
  • XONE

Red Dead Redemption 2

DATUM IZLASKA: 26.10.2018.

IZDAVAČ: Rockstar

DEVELOPER: Rockstar

ŽANR: Western akcijska avantura

Napokon smo dobili čak šestominutni gameplay Red Dead Redemptiona 2 – Rockstar se ne šali!

Jahanje kroz preriju nikada nije izgledalo ljepše.

Napisao  Četvrtak, 09 Kolovoz 2018

Ma koliko smo već čekali, stvarno je bio red da vidimo kako to sve izgleda u pokretu. Ukratko – Rockstar je ponovno oduševio, većina ostalih developera može spakirati kofere i odseliti se iz industrije, dok Rockstar fino zaradi više para nego što je uložio u igru samo na temelju ovih 6 božanskih minuta.

U maniri dobrog starog Rockstara, krenuli su traileri popraćeni naracijom koja nas uvlači u svijet Divljeg virtualnog Zapada. Većina informacija koja se vrtjela po zraku zadnjih nekoliko mjeseci danas je napokon potvrđena, a sve što vidimo je prikazano na PlayStation 4 Pro konzoli i to u 4K rezoluciji. Ispod se nalazi video kojim nas je Rockstar počastio, a zatim ajmo polagano krenuti i pregledati što nas sve čeka 26. listopada ove godine.

Najimerzivnije western iskustvo ikada

Za one koji još nisu upoznati, igramo kao Arthur Morgan, desna ruka Dutch Van der Lindea, vođe jedne od zloglasnijih bandi kraja 19. stoljeća, točno u vrijeme kada počinje zalazak klasičnog Divljeg Zapada. Industrijalizacija je učinila svoje pa tako mali rudarski gradovi polagano postaju okruženi industrijskim pogonima za crpljenje nafte ili pak rudarenje. U takvom svijetu, Arthur i ostatak bande pokušavaju preživjeti, ulazeći u tragični sukob staroga i novoga.

saloon

Kako bi naša banda preživjela, mora stalno biti u pokretu, stoga će se za preživljavanje morati ići u lov, po vodu, a ponekad i kartati s braćom po oružju kako bismo održali zdrave odnose unutar bande. Ovoga puta nema farkrajevskog ubij, makni kožu, jaši. Ne, ne, ovoga puta moramo pokupiti čitav leš životinje kako bismo ga dopremili do kampa te kako bi meso i koža postali resursi spremni za upotrebu. Isto tako, nešto slično GTA IV i GTA V, moći ćemo pozvati ostale članove bande u lov. To će uključivati i druge aktivnosti – poker, ribolov, pljačkanje... Što god vam srce poželi.

udri

U svijetu Red Dead Redemptiona 2 moći ćemo komunicirati s gotovo svakim NPC-om zbog čega je Rockstar uveo jednostavnu mehaniku odgovaranja istima ili pak reagiranja na njih kako bi Arthur Morgan po mogućnosti pomogao nekom ili pak isprovocirao nekoga da prvi potegne. Sve je pažljivo isplanirano da možemo u nijanse konfigurirati kakav odmetnik želimo biti. Želite biti Robin Hood? Pa vjerojatno možete. Želite biti Pero Pljuca? Ma možete biti i takav. Naravno, morat ćete paziti kako se ponašate prema drugima jer dobro se zna da uz Peru Pljucu ide i Lucky Luke, a to znači da će Morganova banda biti sve traženija, što će ju pak tjerati da se preseli u drugi dio mape kako bi ostali sigurni.

Skidaj tu hrđu s Colta!

Borba je također dobila preradu. Tučnjava je puno detaljnija, moći ćemo se šaketati stoječki ili pak baciti se na pod i hrvati, pritom imajući nekoliko opcija kao što je ugušiti protivnika. Napucavanje izgleda mesnatije i još fluidnije, što je sčak i očekivano kada računamo da je Max Payne 3 došao od Rockstarovaca. Novac koji zaradimo iz pljačke ćemo potom trošiti u općoj trgovini na namirnice ili pak u prodavaonici oružja kako bismo si kupili friško ulaštenu Vinčesterku, po mogućnosti zlatnu tako da pucamo ne samo učinkovito, već i sa stilom.

bum

Prikazana je i metoda čišćenja oružja za koju još ne znamo koliki će učinak imati, no održavanje oružja moglo bi dodati jednu dodatnu dimenziju realističnost igri. No niti jedan kauboj nije kauboj bez svog vjernog konja. A s tim konjem ćemo morati izgraditi odnos. Bolji odnos znači bolja kontrola.

Sve ovo miriši kao najbolja Rockstarova igra. Razina detalja je nevjerojatna, a sve podsjeća na posvećenost imerziji kao kod Witchera 3. Rockstar, svaka čast, nabrijali ste nas.

Prati nas na Youtubeu

U kratkom vremenu koliko postojimo postali smo najaktualniji, najopširniji te jedan od najcitanijih gaming portala na ovim prostorima. Podignuli smo i gaming forum koji je najveci na ovim prostorima. Sve to radeci naše redovne poslove od kojih i živimo, dok ovo radimo iz ljubavi bez (još uvijek) ikakve koristi. Spremamo se pokoriti i Youtube, pa kad si vec ovdje, molimo te podrži nas i na toj platformi subscribeom (KLIKOM OVDJE), a mi cemo ti vratiti kvalitetnim video sadržajem po uzoru na najvece svjetske portale.

viper89
2018 Kol 09 05:53:20 PM
vrhunski
FicoLegend
2018 Kol 09 05:58:18 PM
Igra godine.
Fenix
2018 Kol 09 06:15:31 PM
Svrš svrš
Chono7
2018 Kol 09 06:41:14 PM
Rockstar ❤
Nenad_87
2018 Kol 09 06:59:02 PM
Brutalno dobro izgleda.
Tuhy
2018 Kol 09 11:44:51 PM
Napisal i u temi,,ovo je vrh, i ja nakon ovog trailera kupujem igru.

Do prije 15 min, dok nisam sjeo na wc, bila mi je u rangu igara koje ću posudit za koji mjesec il uzet na rasprodaji.

Fenomenalan prikaz igre.
Ulogiraj se da bi komentirao.