Halo 5 ipak neće završiti na PC-u

Toliko o tome.

Napisao  Četvrtak, 13 Rujan 2018

Otkako je na Amazonu bila postavljena ponuda za Halo 5: Guardians sa spornim coverom "Xbox One console exclusive", igrači su smatrali da je taj gigant slučajno (ili namjerno) u javnost iscurio nagovještaj da će igra izaći za PC. Pretpostavku su temeljili na činjenici da su isti tekst na coveru imale igre koje su doživjele izdanje na PC-u poput Quantum Breaka. Uostalom, sam Microsoft je počeo provoditi Xbox Play Anywhere kampanju gdje su rekli kako će igre za Xbox biti igrive i na PC-u.

Čini se da su svi redom bili u krivu. Microsoft je za cnet.com obznanio kako ne namjeravaju izdati Halo 5: Guardians za Windows 10 PC. Dakle, zasada valja čekati sve dok Halo Infinite ne izađe. S obzirom da se Infinite u neku ruku smatra šestim nastavkom, bilo bi lijepo da se prije njegovog izlaska cijeli prošli katalog Halo igara (Master Chief kolekcija i petica) prebaci na PC, ali očito od toga zasada neće biti baš ništa. Eventualni problem kod Halo Infinitea je taj da ga Microsoft još uvijek ne prikazuje kao Xbox Play Anywhere naslov. Valjda neće u zadnji tren se predomisliti i ostaviti ga kao Xbox One ekskluzivu.

Microsoft, unatoč najavi od prije dvije godine da će se Xbox naslovi moći igrati "svugdje", nije baš pokazao inicijativu da to sprovede u djelo kako spada. Možda na kraju ipak odluče da je bolje da Xbox One ima ponešto ekskluziva. Vrag će ga znati.

 

Solid Snake
2018 Ruj 13 08:39:36 AM
Mislim da ipak hoće, samo ne prvo Halo 5. Šuška se već odavno i za MCC, a pogotovo sad kad je završena ta velika revizija MCC-a.

Očekujem negdje do maja sljedeće godine MCC i onda nakon njega Halo 5. Optimističan sam jebg. Kad smo pri tome, hajde Microsoft, još samo prebaci i Sunset Overdrive na pc.

A kasnije onda na steam sv... ok, now I'm pushing it.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget