• PS4

The Last Guardian

DATUM IZLASKA: 6.11.2016.

DEVELOPER: Team Japan

ŽANR: Akcijska avantura

USTUPILI: PlayStation Hrvatska

  • PS4

Shadow of the Colossus (2018.)

DATUM IZLASKA: 8.2.2018.

IZDAVAČ: Sony

DEVELOPER: Bluepoint Games

ŽANR: Akcijska avantura

Kreator Shadow of the Colossusa i The Last Guardiana radi na kompletno novoj igri

Nakon mjeseci šutnje Fumito Ueda se oglasio s konkretnim iformacijama o novom projektu.

Napisao  Četvrtak, 13 Rujan 2018

Nakon što je 10-ak godina radio na The Last Guardianu koji je na kraju ispao remek djelo samo takvo, legendarni dizajner igara Fumito Ueda okrenuo se novom projektu sa svojim novim studijom.

I godina je počela fantastično za sve nas ljubitelje njegovog lika i djela. Naime, sve najbolje u novoj godini Ueda nam je zaželio prvim screenshotom iz igre, a koji stilski neodoljivo podsjeća na sva tri njegova projekta dosad.

Prvi screenshot s početka ove godine.

Očekivalo smo zatim barem još nekakvu informaciju, ali izvisjeli smo. Sve do sad, dakle punih devet mjeseci čekali smo Uedu da se oglasi i to se konačno dogodilo u razgovoru za japanski Famitsu. Nažalost, prema tonalitetu izgovorenoga izgleda kako nećemo tako skoro igrati ovu igru.

Ipak, otkrili smo da se radi o sasvim novom projektu koji neće imati doticaja s prošlim igrama. Ueda je izjavio kako još uvijek testiraju različite ideje, što znači kako nas zasigurno čeka još jedno unikatno iskustvo. Međutim, postoji ideja i vizija kako će projekt izgledati, a i sami Ueda je ranije već izjavio kako se razvoj nove igre neće odužiti kako je to bilo s TLG-om. Također, iako se radi o novom studiju, u pitanju nije nekakav indie "projektić", već o punokrvna igra veličine barem poput The Last Guardiana i Shadow of the Colossusa.

maverick
2018 Ruj 13 12:59:41 PM
Drago mi je vodjeti da se TLG naziva remek djelom jer on to, kao i dvije Uedine predhodne igre, u sustini i jeste. Takodjer volim to sto covjek ne radi nastavke nego pokusava uvije biti originlan, a pri tome zadrzati dusu prethodnika. Ovo ce biti ps5 naslov i nacekati cemo se, ali cuti da je igra u izradi je ono najbitnije....
Ulogiraj se da bi komentirao.