Ništa od Forze 8 za iduću godinu

Ekipa iz Turn 10 studija će se fokusirati na Forzu 7.

Napisao  Srijeda, 10 Listopad 2018

Forza serijal jedan je od najpopularnijih serijala za Microsoft koji svakog mjeseca privlači preko 4 milijuna igrača. Microsoft je serijal odvojio na Motorsport dio za fanove simulacija i na Horizon za sve koji vole opuštenije open-world utrkivanje po najljepšim lokacijama svijeta.

Još od 2011. i Forza Motorsport 4 dobili smo raspored izdavanja igara po kojemu smo svake godine dobivali jednu igru od Turn 10 ili Playground Games studija. Ove godine je Playground Games izbacio svoj fantastični Forza Horizon 4, a od Turn 10 se očekivalo da rade na Forzi 8.

Novost je ta da ekipa iz Turn 10 ne radi na Forzi 8 već da će se fokusirati na prošlogodišnjoj Forzi 7. Chris Evants, kreativni direktor Turn 10 studija, je objavio ovo na Mixxer livestreamu. Ekipa će dodavati nove staze i ekspanzije za igru koja se i nije baš najbolje proslavila kod fanova. Chris je napomenuo kako čitav studio radi na ovome.

Ovo je vrlo zanimljivo budući da Forza serijal jednostavno rastura za Microsoft, a sada će preskočiti iduću godinu. Možda Microsoft razmišlja uvesti i treći serijal Forza igara, pa će tako povećati razvojni ciklus na tri godine za svaki Forza serijal. Ovo bi svakako bilo moguće ako next-gen "rat" zaista počinje iduće godine s PlayStation 5 i Project Scarlet konzolama. Svježa Forza igra bi itekako bila odličan launch naslov za novi Xbox.

Icek™
2018 Lis 10 12:24:44 PM
A koja bi bila tematika treće Forze? Nekako ne vidim guranje trećeg pod-žanra unutar ovog serijala. Radije neka se usredotoče na dodavanje više sadržaja i sređivanje problema unutar postojećih, nego izmišljati toplu vodu. Vrlo lako je zaigrati se i završiti kao N4S serijal.
viper89
2018 Lis 10 12:27:21 PM
Mozda motorcycle spinoff neki, neki jos ekstremniji pristup,  svasta je moguce
Icek™
2018 Lis 10 01:12:01 PM
Samo da ne odu u MMO vode tipa The Crew. Jer MP dio je kaotično zbrčkano napravljen. Test Drive Unlimited 2 I N4S Hot Pursuit su I dalje kraljevi kako treba MP biti. GT Sport namjerno izostavljen.
Nexus
2018 Lis 10 01:49:06 PM
Znači i oni se pripremaju za next gen.
Ulogiraj se da bi komentirao.