Iz Cryteka stigao trailer za VR igru The Climb

Crytek će omogućiti pentranje u virtualnoj stvarnosti.

Napisao  Srijeda, 16 Prosinac 2015

Iz Njemačkog studija Crytek, poznatom po grafičkim poslasticama u vidu serijala Crysis i Rysea, dolazi nam The Climb. Kao što nam sam naziv igre govori, u igri ćemo se penjati po stijenama u stilu Nathana Drakea ili Lare Croft, a to ne bi izazivalo nikakvu posebnu pažnju da ovo nije igra rađena za Oculus Rift, headset za virtualnu stvarnost.

Zanimljivo, The Climb je u zasebnu igru evoluirao iz tech demoa, razvijanog primarno kako bi se mehanike iskoristile u nekom novom, ambicioznijem i većem IP-u rađenom za VR. Međutim, kad je tech demo stigao do Jasona Rubina, bivšeg osnivača Naughty Doga, a danas jednog od glavnih ljudi oko Oculus Rifta, bio je toliko impresioniran mehanikom penjanja, da dečki u Cryteku nisu puno razmišljali te su se odlučili posvetiti igri koja će svoj glavni i jedini fokus imati na – penjanju.

Na planine ćemo se pentrati uz pomoć Xbox kontrolera, dok će podrška za Touch, Oculusove nativne kontrolere, stići u nekom periodu nakon izlaska igre. Sam izlazak planira se paralelno s Oculus Riftom, čiji se pak izlazak predviđa za prvu četvrtinu 2016. godine.

Kako se otprilike osjeća Nathan Drake penjući se planinama otoka Bornea, provjerite kroz teaser trailer. Mi jedva čekamo isprobati igru. Još samo par mjeseci...

Fenix
2015 Pro 16 10:41:14 AM
Dok sam istraživao i pisao ovu vijest, tresao sam se. Bojim se zamislit kako će ovo izgledat dobro na Oculusu.

Odlučio sam, koliko košta da košta al makina koja ovo može pokrenut će se kupit čim Oculus bude komercijalno dostupan :D
z0l3e
2015 Pro 16 11:11:43 AM
umiranje u ovoj igri će biti traumatično
Fan O'War
2015 Pro 16 11:37:14 AM
Lijepo je to sve,ali zašto baš Rayman u glavnoj ulozi?
Chono7
2015 Pro 16 12:03:51 PM
Treba bi novi CPU za ovo!
Fenix
2015 Pro 16 12:34:31 PM
Quote:

Lijepo je to sve,ali zašto baš Rayman u glavnoj ulozi?
Hahaha, dobra  :ay:

Isto tako je bilo na svim igrama koje sam isprobao na Steam VR-u. Makar, to sam i mogao razumjeti, pošto si igrama upravljao pokretima tijela, pa se možda želio izbjeći krivi prikaz položaja ruke u relanoj stvarnosti. U ovoj igri mi i nije bas jasno, posto se upravlja kontrolerom. Ipak, mozda je trailer sniman uz koristenje Oculusovih kontrolera (koji, kako sam i napisao nece biti podrzani na launchu)?
Ulogiraj se da bi komentirao.