• PS4
  • Xbox One
  • PC

Final Fantasy XV

DATUM IZLASKA: 29.11.2016.

IZDAVAČ: Square Enix

DEVELOPER: Square Enix

ŽANR: Akcijski RPG

"Propao kao Final Fantasy XV" - novi je izraz koji čitamo ovih dana

E Square-Enixu što si to učinio s ovim serijalom?

Napisao  Četvrtak, 08 Studeni 2018

Square-Enix definitvno jučer nije imao dobre vijesti za sve fanove Final Fantasya, a pogotovo nije imao dobre vijesti za sve kojima je Final Fantasy XV dobra igra. Znamo svi da mnogim, pravim fanovima Final Fantasy XV nije sjeo niti ga žele igrati jer serijal je previše otišao u mainstream vode i prilagodio se masama. Ne možemo reći ni da su nam likovi legli. Recenziju možete čitati ovdje. Prvo je došla vijest da je Square-Enix otkazao čak 3 od obećane 4 ekspanzije koje su trebale doći, a upravo su njih najavljivali na sva zvona da će održati FFXV svijet još dugo vremena novim i svježim. 

Evo, za utjehu dolazi crossover FFXIV u FFXV svijet u besplatnoj misiji

Naravno da to nije mnogima utjeha jer od svih DLC-ova dolazi samo za Ardyna, a izlazak se očekuje negdje u ožujku 2019. godine. DLC razvija interni studio Luminous, koji će umjesto rada na 4 DLC-a svoju kreativnost usmjeriti na izradu nove AAA igre.

Square u velikom minusu, a otišao im i legendarni direktor Hajime Tabata

Ili da odmah kažemo da vjerojatno nije samo baš otišao, nego je vjerujemo otpušten. Kako god bilo, Tabata odlazi svojim putem i osniva novi studio neovisan od Square-Enixu, a za to vrijeme kompanija mora vidjeti kako smanjiti štetu jer su prijavili gubitak od čak $33 milijuna! Osim toga, Square je najavio da Final Fantasy XV's Comrades multiplayer neće biti vezan za Final Fantasy XV, nego ćete ga moći nabaviti zasebno. FFXV: Multiplayer Comrades izlazi 13.12. a donosi 10 novih boss borbi, nove kostime i oružja.

AlexY
2018 Stu 08 08:06:37 PM
FF je mrtav, živio Dragon Quest!
Yakuza_stinger
2018 Stu 08 08:09:52 PM
Koliko god meni FFX bio drag, s tim nastavkom kreće silazna putanja koja je očito kulminirala ovime. Šteta. Ništa neuobičajeno za SE, ali šteta.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget