Sve najpopularnije i najprodavanije igre na PlayStationu 4 možete igrati i na PC-ju

Zašto ljudi onda kupuju konzole?

Napisao  Petak, 16 Studeni 2018

Sony se povodom petog rođendana svojeg PlayStationa 4 pohvalio impresivnom statistikom. Kako smo već pisali, PlayStation 4 se u cijelom svijetu do danas prodao u nevjerojatnih 86 milijuna primjeraka, a broj prodanih igara broji se u skoro 800 milijuna.

Od tih skoro 800 milijuna primjeraka prodanih igara najviše su se prodavali Call of Duty: Black Ops 3 i WWII, FIFA 17 i FIFA 18, te Grand Theft Auto , dok se na listi najpopularnijih igara među njih ugurao i Fortnite: Battle Royale.

ps4najpopularnije.jpg

A gdje su ekskluzive?

Možete primijetiti jednu stvar. Među najpopularnijim i najprodavanijim igrama nema nijedne PlayStation 4 ekskluzive, bila ona Sonyjeva ili od nekog drugog izdavača. Dakle, među najprodavanijim PlayStation igrama nema Killzonea, God of Wara, Spider-Mana, Horizon Zero Dawna, Bloodbornea...

Što nas dovodi do zaključka kako konzole ipak možda ne prodaju (samo) ekskluzive. Sony je PlayStation 4 od početka prodaje uspio marketinški prezentirati kao najbolji uređaj za igranje, uz bolju cijenu i snažniji hardver od konkurencije i to je, čini se, presudilo. Ležerniji igrači svoju sreću su pronašli upravo na PlayStationu 4, a hoće li Sony to isto uspjeti napraviti s PlayStationom 5 tek nam preostaje za vidjeti.

19Marksman89
2018 Stu 16 04:11:37 PM
Zanimljivo
Emilijo
2018 Stu 16 04:16:30 PM
Samo se na Nintendu ekskluzive prodaju bolje od third party igara.
Ulogiraj se da bi komentirao.