Yoshida opravdava naplatu PS2 igara na PS4

Sony zaista smatra da je emulaciju potrebno plaćati.

Napisao  Petak, 18 Prosinac 2015

Nedavno smo svjedočili nepopularnom potezu Sonyja koji je odlučio naplaćivati PlayStation 2 igre koje se mogu igrati na PlayStationu 4 pomoću emulacije. Predsjednik Sony Worldwide Studija, Shuhei Yoshida, nedavno je izašao u javnost s tvrdnjama kako je to bio sasvim opravdan potez jer cijeli taj proces emulacije nosi brojne troškove. Spomenuo je kako emulacijska tehnologija omogućava igranje PS2 igara u 1080p rezoluciji na 60 sličica po sekundi, dotaknuo se implementacije trofeja i Share mogućnosti, te licenci i troškova osiguranja kvalitete.

"U mogućnosti smo dodati i trofeje jer nekim ljudima je to zaista važno. Našem osoblju, našoj podršci, licencnom timu i svima koji sudjeluju potrebno je dosta vremena kako bi omogućili igranje tih naslova. Dakle, to uzima vrijeme i novac, tako smo odlučili da to trebamo naplatiti."

Naglasio je kako je svjestan da ne mogu vratiti stare naslove u grafičkim standardima današnjice putem emulacijske tehnologije. Postoje naznake kako će cijene pasti, ali još nema službene potvrde o takvim akcijama. Sony se možda trebao ugledati na Microsoft i njihov način na koji su odradili gotovo identičan posao.

Dormin
2015 Pro 18 11:37:54 PM
Definitivno se nisu proslavili s ovim potezima.
Bilo bi fer da su dali nekakav popust onima koji su preko PS3 kupili navedene naslove u obliku PS2 klasika.
I dalje stavljaju lošije EU kodove PS2 igara koje se vrte u 25/50FPS za razliko od američkih 30/60FPS.
Nadam se da nisu zaboravili na PS1 naslove.
PS2MASTER
2015 Pro 20 05:55:34 AM
Ne, Yoshida! Losa vam je politika.
Ulogiraj se da bi komentirao.