Retro VGS mijenja naziv u Coleco Chameleon

Nakon neslavno propale crowdfunding kampanje, idejni začetnici Retro VGS konzole kreću u novi "napad".

Napisao/la  Kristijan Pranjić Subota, 19 Prosinac 2015

Retro Video Game System (Retro VGS) je trebala biti retro konzola koja bi vratila koncept upotrebe cartridgea kao medija za igre, plus omogućavala igranje igara iz prvotnih generacija sve do 32-bitnih konzola iz pete generacije. Tvorci ideje su konzolu pokušali financirati putem IndieGoGo kampanje tražeći svotu od gotovo 2 milijuna dolara, a skupili su "bijednih" 81 tisuću i nešto sitno. Dakle ideja je propala, a razlozi mogu biti mnogobrojni: ne postoji radna verzija prototipa konzole što je razlog zašto kampanja nije na Kickstarteru, prevelika suma traženog novca, skupoća same konzole (bazična crna verzija bi koštala $299 + dostava), ali i generalna nezainteresiranost igrača jer je jeftinije nabavit starije konzole ili Retron 3 ili Retron 5 i slične konzole za emulaciju starih igara itd.

Iako se činilo da od te ideje neće biti ništa, kao iz vedra neba pa u rebra stiže vijest da se Retro VGS preimenovao Coleco Chameleon. Metuzalemi, odnosno stariji igrači će možda znati za ColecoVision konzole iz kasnih 70-ih i ranih 80-ih (uz sestrinski IntelliVision) kao konkurencije Atariju 2600. No, Coleco kao kompanija ne postoji još od 1988. godine kad je pala pod Hasbro kompaniju, tako da ovakvo imenovanje izaziva totalnu pomutnju kod ljudi misleći da je Coleco uskrsnuo iz mrtvih nakon 30-ak godina i odlučio krenuti u akciju. Taj (možda sad već očajnički) korak bi se moglo smatrati marketinškim trikom i privlačenjem pažnje jer kod starijih igrača ime Coleco je nešto značilo.

Dizajn konzole će vam možda izlgedati poznato jer je to Atari Jaguar dizajn. Bilo je jeftinije nabaviti prava na korištenje izrade plastičnih kućišta (čak se dizajn Atari Jaguar konzole koristio za opremu i uređaje u dentalnoj medicini), dok kontroler podsjeća na SNES kontroler ubačen u Wii U Pro kontroler dizajn. Uskoro kreće Kickstarter kampanja pa ostaje za vidjeti hoće li ovaj put namaknuti koji dolar više ili će pasti u zaborav.

Dodatne informacije u vezi Coleco Chameleon konzole možete pratiti na Twitteru.

Nema komentara (još)!
Ulogiraj se da bi komentirao.