Bethesda - prestani! Otkrili osobne podatke, brojeve kartica i adrese svojih kupaca

Afera više nego u Santa Barbari!

Napisao  Četvrtak, 06 Prosinac 2018

Loša, baš loša godina za Bethesdu i fanove Fallout igara. O Falloutu 76 pišemo više nego o Fortniteu, ali za razliku od Fortnitea, Fallout vijesti vas baš puno ne zanimaju iako ste nam na Facebooku rekli da vam je zlo od FFA i Fortnitea. Mi kao gamerski portal moramo pokrivati sve, pa i ružne stvari. Naša je dužnost i obaveza pokriti sve što se događa u svijetu igara - ono jako bitno i manje bitno. Zato vam puno pišemo i o Falloutu 76 jer i sami volimo igrati Fallout igre, ali ne i ovu. Sve će vam biti jasno zašto i kako ako pročitate našu recenziju.

Slijede nove tužbe i problemi

Znate već da je igra ispala žešći nered. Kompaniji se već sprema tužba nezadovoljnih igrača kojim je Bethesda rekla vratiti novac za igru, pa je to povukla. Poslije toga nakon samo par dana, sjećate se svi afere "najlonska vrećica" gdje Bethesda prevarila na tisuće kupaca skupocjenog Limited editiona. O tome smo isto pisali, pa ako vas zanima sve možete pronaći na linkovima.

Ako ste možda pomislili da se Bethesda konačno stabilizirala i da su afere iza njih - nažalost nisu. Zadnja afera možda je i najgora jer su doslovno iscurili osobni podaci tisuća i tisuća njihovih korisnika. Ne samo imena i prezimena, nego adrese, brojevi telefona, pa čak i brojevi kartica preko kojih je napravljena kupnja igre. Za sve je to kriva Bethesdina podrška koja je uspjela zabrljati stvar i ove povjerljive podatke otkriti drugim korisnicima. Problem je brzo popravljen, ali šteta je nažalost već napravljena. Za kraj godine Bethesdu čekaju novi problemi.

 

Icek™
2018 Pro 06 11:53:09 AM
Da, ovo je loše, ovo je jako jako loše. Jedino gore od ovoga što im se može desiti je da netko iz PR izvali da to curenje podata i nije toliko strašno te da se korisnici nemaju za što brinuti niti buniti.
Zerobrun
2018 Pro 06 12:32:30 PM
Pa tako nesto se vec u biti i dogodilo jer kad su se na twitteru i forumima javili ljudi s tim problemom i krenuli ih pljuvat oni su reagirali sa maintenanceom, ali nisu sluzbeno obznanili da je zbog toga, vec su se pravili da je redovan il kaj vec. Nakon samog odrzavanja jedini sluzbeni odgovor koji su dali je ovaj:
Screenshot-2018-12-06-12-14-56.png

Totalno kežual ko da nis nije bilo. Tek nakon sto su gaming portali i outleti obajvili clanke o ovome i youtuberi (yong koji ih je satro svime u videu), sjetili su se sluzbeno oglasit o svemu.
member
2018 Pro 06 01:09:56 PM
Jeben mi je ovaj medijski outrage startan radi random platnene torbe, a ne to što nam serviraju kompletna broken smeća od igara već generacijama.

Ovo je valjda jedini slučaj gdje bi se igrači osjećali blagoslovljenima da je to kolekcionarsko izdanje jedno od onih "GAME NOT INCLUDED" izdanja.
Ulogiraj se da bi komentirao.

Gamer on budget