• PC
  • PS4
  • XONE

Apex Legends

DATUM IZLASKA: 4.2.2019.

IZDAVAČ: Electronic Arts

DEVELOPER: Respawn Entertainment

ŽANR: Battle Royale FPS

Respawn i Apex Legends spasili su Electronic Arts od daljnjeg potonuća

No, je li to dobro?

Napisao  Subota, 09 Veljača 2019

Znate onda kad vam samo jedna stvar preokrene sve u životu u par minuta na bolje? Ne znate? Ne znam ni ja. Ali, zato zna naš avanturist Electronic Arts koji je sve ove godine donio puno loših odluka, ali i jednu dobru. Jednu koja ga je spasila od daljnjeg potonuća jer ako se sjećate, financijsko izvješće za Q3 nije bilo dobro, a šef EA, Andrew Wilson okrivio je Battlefield V za loše prodajne rezultate.

Prije par dana dionice na dnu, a danas na razini Apexa

Upravo ta jedna dobra odluka bilo je povjerenje u Respawn koji se nije proslavio prodajnim rezultatima Titanfall igara. Iako je riječ o odličnim igrama (posebice TF2), igre nikad u financijskom smislu nisu bile uspjeh. EA je poznat po tome da mu nije problem zatvoriti studio koji ne donosi profit kakav oni očekuju, ali s Respawnom nije ponovio istu pogrešku. Čekao ih je i dočekao. Već se ponavljamo kao papige, ali teško je i predočiti kakav je uspjeh Apex Legends.

 

Možda je ovo ipak najbolji pokazatelj, jer vrijednosti EA dionica na burzi skočile su čak 22% nakon što su investitori shvatili da je Apex Legends prava stvar, a ne samo hir koji će proći kad Fortnite izbaci novi ultra mega cool skin. Ako ste jedan od hejtera Electronic Artsa, onda vas ova vijest ne veseli jer to znači da će EA vjerujemo nastaviti i dalje raditi po istom modelu.

Anthem i BioWare su idući dvojac na testu prodaje. EA očekuje da se igra u prvim tjednima proda u 6 milijuna primjeraka što nije malena brojka u tako kratko vrijeme. Ako Anthem baš značajno ne podbaci, mišljenja smo da će EA to preživjeti jer Apex tek sad grabi punom parom i preko mikrotransakcija donosi lovu u EA džep.

Također, Respawn za jesen priprema novu Star Wars igru, a EA je već potvrdio ranije da na jesen dolaze novi Need for Speed i Plant's vs Zombies. U svega nekoliko sati i dana, financije EA pretvorile su se iz lica tužnog čovjeka u ono s milijun prilika. Je li to dobro? Vrijeme će reći.

Nexus
2019 Velj 09 12:16:28 PM
Samo pokazuje talent ekipe iz Respawna...
Ulogiraj se da bi komentirao.