Recenzije

Community recenzija | Bully (Canis Canem Edit)

Je li ova igra GTA u malom?

Odigrao sam ovu igru jedno dva i pol puta na PlayStationu 2, vidio sam da je izašla za PlayStation 3, ali bez trofeja. Surfam malo PS Storeom i vidim da su izbacili za PlayStation 4, s trofejima. JACKPOT!! Nakon instantne kupnje i skidanja krenuo sam u još jedno „šamaranje“.

GTA u malom?

U igri se upravlja mladim dečkom po imenu Jimmy Hopkins kojega majka na početku školske godine ostavlja u novoj školi i odlazi na medenu godinu?! Taj podatak zapravo nije ni bitan. Ono što je bitno je da se naš Jimmy sada mora snaći u novom okruženju, u školi u kojoj se ljudi vode načelom: jedi ili budi pojeden. Igra učenike dijeli na grupe: nasilnici, štreberi, sportaši, bajkeri, bogataši i devijanti koji su izbačeni iz škole. Naravno, tu su i stariji likovi, tipa profesori, redari, policajci i građani.

Bully RideOrDie

Priča

Sve zapravo počinje kada Jimmyju prilazi lik po imenu Gary i uvodi ga u svoje planove za preuzimanje škole. Igra je podijeljena na 5 poglavlja, te zadnje, šesto u kojem se može obaviti sve propušteno. Obavljanjem misija zarađujete poštovanje (respect) od određene grupe za koju ste obavili zadatak, ali ga možete i izgubiti ovisno o tome protiv koga ste isti zadatak radili. Kako se radnja odvija u školi, postoji nastava odnosno školski satovi na koje treba odlaziti. To preporučam jer sa svakim prelaskom sata dobivate neki upgrade. Također postoje predmeti koje treba skupiti – gumene trake (rubber bands), gnomovi, spomenici (graveyards), bundevine glave, karte (Grottos & Gremlins) – „moraš skupit sve“. Igra također ima „zapisnik“, tako da bilo kada u igri možete provjeriti koliko puta ste bili ulovljeni, koliko puta ste bili nokautirani, koliko ste bicikala ukrali, ma SVE. I sada dolazimo do najzanimljivijeg dijela. Svaka grupa u igri ima i jednu djevojku u svojim redovima. Samo ću reći: Kiss me baby one more time. Ha, ljubljenje puni zdravlje. Mrak. 

Bully ljubljenje

Dodatne aktivnosti

Igra nudi mnogo toga za raditi van priče: utrkivanje biciklima, karting utrkivanje, odlaženje do karnevala, rađenje loših, protuzakonitih stvari pa bježanje od policije/redara, boksanje, ispunjavanje zadataka koje vam daju građani, raznošenje novina i košenje trave i mnogo toga.

Bully StealthJimmy

Trofeji

Trofeji su raznovrsni, te igrača doslovno provedu kroz cijelu igru. S obzirom kako ih na PS2 nije bilo, zapravo mi je pokazalo koliko sam tek malo zagrebao ispod površine. Platina nije teška, ako prvi put igrate očekujte barem 30 sati.

Bully RideOrDie2

Osobni dojam

Nakon 2 i pol prelaska igra mi je, očekivano, postala nezanimljiva, zapravo previše repetitivna. Doduše, ima taj šarm i zapravo je mehanikom igre dosta slična GTA, ali opet drugačija. Ako ste igrali jednom defintivno ju preporučujem, lovcima na trofeje također, a ako nikada niste, stvarno ne znam što čekate. Rockstar je još jednom pokazao da zna svoj posao. Uživajte!

Moja ocjena je 80/100, a ako igrate prvi put, povisite ocjenu za jedan.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close