Recenzije

Recenzija | LEGO DC Super Villains

Novi LEGO naslov nas po prvi puta stavlja u cipele DC-jevih zlikovaca.

Nakon MARVEL-a i likova iz njihovog univerzuma, LEGO ovaj puta sjajno odgovora s DC Super Villains. Kao što sam naslov govori, radi se o zlikovcima iz svijeta Batmana, Supermana, Flasha i Arrowa. Da, dobro ste pretpostavili – da biste bili Joker ili njegova ljupka pomoćnica Harley, više nije potrebno ići u slobodni odnosno free play način igranja. 

Svi zlikovci su tu, uključujući i vas

Po prvi puta igramo igru u kojoj su Revers Flash, Sinestro, Two Face, Catwoman i sl. glavni likovi, a “najglavniji” od njih je vaš lik kojeg po pokretanju igre kreirate vi! U ovom LEGO naslovu ćemo, uz sada već neizostavni LEGO humor, pobliže upoznati likove iz DC Universea o kojima ne znamo previše, kao što su Deathstorm, Atomica, Livewire itd.

LegoDCSuperVillains01

Ekipa je spremna za pravljenje kaosa u gradu!

Trajanje igre je u osnovnoj kampanji, bez Free Play moda i istraživanja „mjesta“ radnje ili otključavanja red brickova, sporednih likova i njihovih outfitova, svedeno na cca 8 do 10 sati, dok se za “skidanje“ platinastog trofeja pripremite za ostavljanje oko 25 sati u ovoj igri (ako ne bude nekog zaglitchanog trofeja).

Kao i do sada, svi likovi koji se pojavljuju kroz priču i radnju su igrivi u Free Play modeu ili u Open Worldu. Broj likova i ovaj puta je ogroman te se u igri nalazi oko 196 igrivih likova. U open worldu se možete pripremiti za razne utrke, ali i za sporedne misije koje budu zanimljive i smiješne na svoj LEGO uvrnuti način.

Samo opušteno

Developer odnosno Traveller’s Tales je ovaj put odradio dobar posao. Priča je izravna i nema previše lutanja i mogućnosti pogreške s obzirom da je igra predviđena i za one najmlađe. Slagalice i borba protiv neprijatelja su i dalje iste i mehanika se nije promijenila, a humor i cinematics su svima shvatljivi i jasni. Za zanimljivu pozadinsku glazbu i soundtrack pobrinula se grupa Wolfmother pjesmom „Joker and the Thief“ koja je (meni osobno) pun pogodak s obzirom na radnju i likove.

LegoDCSuperVillains02

Lopove, lopove…

Sve u svemu, igra se može svrstati u rang svih ostalih LEGO naslova i u „mozak na pašu, zavali se i uživaj“ tip igara u kojima nema straha oko checkpointova, save gameova i teških misija. Umjesto toga, tu je čisto uživanje uz, kao što smo već naveli, prepoznatljivi LEGO humor. 

Igru preporučam svima. Nije bitno jeste ispod 10 ili oko 30 godina (kao ja) jer za zabavu i humor nikada nije rano, ali ni kasno.

{loadposition recenzija}

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close