Vijesti

Ako posjedujete primjerak ove PlayStation 4 igre, bit ćete uskoro bogat čovjek

Niste nikad čuli za PlayStation 4 igru Poop Slinger? Nema veze, ništa čudno jer na svijetu postoji samo 89 primjeraka igre, a ako vi posjedujete jedan, bit ćete jako bogati jer za koju godinu ovako rijetka igra vrijedit će jako puno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šala za prvi travanj koja nije šala?

Smiješna je uopće pomisao na igru koja se zove Poop Slinger gdje zapravo ispucavate kakicu, a još smješnije je način na koji je ova igra najavljena. Nitko nije vjerovao da uopće postoji igra jer je izdavač igre Limited Rare Games osvanuo na Twitter-u prvog aprila.

Još čudnija priča prati izdavača Limited Rare Games kojem je ovo prva i zadnja igra koju su izdali. Teško je reći “oni” jer izdavača čini jedan jedini Rus. Ne znamo je li bio pijan kao je podigao zajam od banke da bi izdao igru, ali znamo da je iskopirao logo i font mnogo poznatije kompanije Limited Run Games.

Službeni Poop Slinger site se također činio kao šala jer na njemu nije bilo ništa više od covera igre i mogućnosti kupnje. Prvo je igra koštala oko $33, a kad je izdavač shvatio da se ne prodaje dovoljno povećao je cijenu na $50.

Na Twitteru je Limited Rare Games “plakao” kako se igra ne prodaje u dovoljno velikim količinama i da će kompanija propasti. Svi su misli da je riječ je šali za prvi travanj i da se netko dobro zeza, ali na kraju se ispostavilo da nije laž.

Naime, Sonyjeva politika je da ako želite izdati igru na PS4, morate je tiskati u barem 1000 primjeraka. Jadni Rus, odnosno Limited Rare Games je izgleda skupio novca za samo 820 primjeraka od čega je prodao samo 84 igre.

Nakon svega par sati, izdavač je na Twitteru objavio da je kompanija propala jer je prodala samo 84 primjerka igre. I dalje su ljudi mislili da je sve šala, sve do neki dan kad su zapravo primjerci igre krenuli dolaziti ljudima koji su kupili igru.

Neki su prodali već sad svoje primjerke po nekoliko puta većoj cijeni, a s vremenom će vrijednost igre još dodatno porasti.

Moram priznati da dugo nisam vidio čudniju priču o čovjeku/izdavaču koji se odlučio baš na prvi april prodavati igru pod nazivom Poop Slinger koja je zapravo legitimna i postoji. Baš krivo vrijeme i krivo mjesto.

Ne znamo kako će ovaj vrli junak vratiti zajam koji je dobio od banke za izdavanje igre, ali službeni Twitter “kompanije” više ne postoji, a gospodin je samo potvrdio da je svima koji su naručili igru istu poslao.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano