Vijesti

AMD bez ikakve najave namjerno oslabio grafičku karticu Radeon RX 560

Nepopularni “downgrade” je stigao tiho i bez obavijesti potrošačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgleda kako je AMD oslabio neke grafičke kartice Radeon RX 560, jer prema izvještajima u prodaju su plasirani modeli koji imaju manji broj računalih jedinica i stream procesora u odnosu na marketinške prospekte i specifikacije koji su pušteni u javnost.

U trenutku izlaska Radeon RX 560 je imala 16 računalnih jedinica i 1024 stream procesora, a nakon toga u Aziji je izdana Radeon RX 560D verzija koja ima 14 upravljačkih jedinica i 896 stream procesora.

Korisnici su mogli lako prepoznati razliku u snazi ova dva proizvoda prema oznaci velikog slova D na kraju imena modela. Međutim, sada je AMD počeo izdavati Radeon RX 560 kartice koje isto tako imaju smanjeni broj čipova i to bez ikakve najave ili obavijesti potrošača.

AMD je u međuvremenu ažurirao podatke na svojoj stranici u specifikacijama ovog modela grafičke kartice, ali bez ikakve oznake koja bi razdvojila jači i slabiji model, što će nesumnjivo dodatno zbuniti potencijalne kupce.

Ova grafička kartica je vrlo raširena u kompetitivnim online igrama i Esports natjecanjima, stoga ne čude brojne reakcije raznih portala koji upozoravaju igrače da pripaze prilikom kupnje.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano