Vijesti

Analitičari predviđaju da će PlayStation 5 koštati $399

Kao što znate Uskrs je bio pa smo imali malo zatišje kod nas na portalu. Trebalo se još malo udebljati, ali od danas se vraćamo svojim normalnim radnim rutinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako, nadam se da ste pročitali našu kontroverznu sudeći prema FB komentarima WWZ recenziju.

Ne stišavaju se vijesti oko PlayStationa 5, performansi i špekulacija oko cijena. Jedna analitičarska kuća koja se bavi analizom tržišta na Japanu, a koja je dosad bila često točna u svojim procjenama, misli da će cijena PS5 konzole biti $399.

Naime, oni smatraju prema podacima koje je iznjeo Mark Cerny da će PlayStation 5 koristiti AMD-ov Ryzen 3600G CPU, koji je otkriven na CES-u 2019.

From what Cerny has detailed, it will need to be a 7nm 8-core Ryzen CPU that supports ray-tracing, is 8K compatible and works with the AMD Navi 20 GPU. This suggests that Sony is using the AMD Ryzen 3600G, unveiled at CES 2019. By the second half of 2019, says Smithers, this CPU should be retailing between $180 and $220 per unit – just the right amount for a US$399 console.

U drugoj polovici 2019. godine prema njima takav CPU će u prodaji koštati između $180-$220 što ukupnu cijenu PS5 ne bi smjelo podignuti preko $400. Koliko je to izgledno, zaista ne znamo, ali znamo svi da PS5 ne čini samo CPU. Hoće li Sony uspjeti ugurati sve u tu cijenu? Jako teško.

Ako ovo predviđanje bude točno, budite sigurni da će se konzola prodavati kao najbolji burek i toplo pecivo ikada. Naša oklada je ipak cijena od $499/€499.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano