Vijesti

Battalion 1944, WW2 pucačina kakvu smo dugo čekali

Bulkhead Interactive nas vraća na legendarna i pomalo zaboravljena bojišta u svom autentičnom shooteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi od nas odrasli su na sjajnim pucačinama smještenima u Drugi svjetski rat koje su obilježile gaming i FPS Žanr. Početkom prošle generacije konzola developeri su se počeli fokusirati na moderno ratovanje u serijalima poput Battlefielda i Call of Dutyja, koji su se proslavili igrama o 2. svjetskom ratu. FPS žanr otišao je i korak dalje, pogotovo u novoj generaciji s fokusom na futuristička ratovanja. Mnogi od nas su tražili igru koja će nas vratiti u ona stara vremena kada su mape bile dobro dizajnirane i igrači nisu imali bezbroj gadgeta i mogućnost trčanja po zidovima. Bulkhead Interactive nam sprema upravo takvu igru.

Developeri će ostvariti svoju viziju u Unreal Engineu 4, a igra će biti dostupna za PS4, PC i XONE. Ekipa crpi inspiraciju iz starih igara poput Medal of Honora, Call of Dutyja 2 i Battlefielda 1942. Igra će biti fokusirana na timski rad i sam gameplay će se temeljiti na vještinama igrača, bez nepotrebnih dodataka poput posebnih moći i unlocka. Sam tech koji će pokretati igru je izuzetno impresivan za jedan Kickstart naslov. Igra će koristiti motion capture, DX12 i photogrammetry tehniku za ubacivanje materijala u samu igru i Physically Based Rendering kako bi stvorili tehnički napredan naslov s realističnim lokacijama. Igra će koristiti BattleRank sustav u kojem će igrači vidjeti sav svoj napredak, izazove i nagrade te posebna natjecanja.

Igra će ponudiit niz klasičnih modova poput Capture the Flag, Domination i Deathmatch, a tu su još i novi modovi koje će tek najaviti. Same mape če biti fokusirane na timsku igru i poštene okršaje kako bi ponudili što bolji balans i bolji gameplay. Rank up će donositi isključivo kozmetičke opcije kako bi osigurali poštenu borbu za sve tipove igrača, bez obzira na rank. Developeri su izjavili da će i oružja imati istu razinu kustomizacije kako bi svaki igrač izgradio jedinstvenog vojnika i opremu. Sam gameplay će se bazirati na preciznim i autentičnim oružjima.

Multiplayer će se pokretati na dedicated serverima, a developeri su obećali pošten netcode i zaštitu od varanja. Naravno, pored službenih servera i Battlerank sustava, tu su i custom igre i privatni mečevi. Developeri će čak osigurati i LAN podršku. Sama zajednica će imati svoj glas u razvoju igre putem brojih testiranja i posebnih događaja.

Ako vam se sviđa koncept, igru možete podržati na Kickstarteru. Developeri trenutno imaju cilj prikupiti 100 000 funti kako bi izbacili igru za konzole i PC. Igra bi trebala izaći 2017. godine.

Pogledajte video o razvoju igre:

https://www.youtube.com/watch?v=OwT7DJLHAKQ

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano