Vijesti

Belgija pobijedila EA i FIFA-u 19 – od četvrtka nema više prodaje FIFA Pointsa

Belgija je ukinula loot boxove!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogodilo se i to. EA je morao priznati poraz. Još prošle godine belgijski sud je ocijenio mikrotransakcije i loot boxove oblikom kockanja budući da ne znate što ćete dobiti iz kutija ili paketića, a plaćate sve s pravim novcem. Nakon odluke komisije, mnogi izdavači su povukli loot boxeve iz svojih igara, pa su tako Blizzard, Valve i 2K Games napravili pravu stvar. Ne i Electronic Arts koji sve do danas nije htio priznati da su FIFA FUT paketići čista kocka. Ako slučajno ne znate, Electronic Arts već godinama doslovno zarađuje milijune na igračima koji troše stvarni novac na kupnju FIFA Pointsa preko kojih otvarate paketiće.

fifa points

Da, skupi su. Da, plaćate ih puno. Da, igrači troše hrpu pravog novca

EA je u službenoj izjavi rekao da neće osjetiti financijske posljedice što je razumljivo. Belgija nije najveće moguće tržište za igre, ali svakako je možda početak kraja ovakvog gramzljivog oblika mikrotransakcija. Od 31.1., EA u potpunosti prestaje prodavati FIFA Pointse i više ih neće ni biti. Barem u Belgiji. Naravno, EA je izjavio da i dalje ne misli da su FIFA paketići oblik kockanja, ali pod pritiskom komisije morali su popustiti. Je li ovo početak kraja ovakvih predatorskih mikrotransakcija?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano