Vijesti

Bethesda će ubuduće odbijati slati rane kopije igara recenzentima

Na Bethesdinom blogu osvanuo je post koji nagovještava kraj ere kompletnijih recenzija prije samog izlaska Bethesdinih igara. Tako u Bethesdinoj obavijesti stoji da kompanija cijeni recenzije medija, ali da samo nastavljaju trend koji je počeo s novim Doomom, kada su poslali kopije igara recenzentima dan prije samog izlaska igre. U tome vrijeme razlog za takav čin je bila online komponenta, za koju su u Bethesdi rekli kako neće biti funkcionalna sve do prije izlaska igre. Namjera je bila da svi dobiju priliku u potpunosti iskusiti čari mrežnog moda, što je očito uključivalo i recenzente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, najnovija odluka zahvatit će nadolazeće igre poput Dishonoreda 2 i Skyrim Special Edition. Obje igre nemaju mrežni mod, odnosno radi se o igrama samo za jednog igrača. Bethesdino objašnjenje ovaj put je kako žele da svi iskuse njihove igre u isto vrijeme.

Štoviše, u Bethesdi su priznali da se „neki“ igrači uvelike oslanjaju na recenzije prilikom kupnje, pa su dodali: „U tom slučaju ohrabrujemo igrače da sačekaju mišljenja svojih omiljenih recenzenata“.

Eto, možemo zaključiti da se u Bethesdi ne boje negativnih povratnih informacija od strane medija. Možemo se zapitati kome ovaj potez ide u prilog, ali odgovor je samo jedan – Bethesdi. Davati kopije igara dan prije znači da ćemo vjerojatno češće viđati zbrzane i nakaradno šture recenzije na internetu, sve u svrhu kako bi bi pojedini mediji bili ažurniji u odnosu na ostale. Bethesda će s druge strane imati veću moć prikazati igračima ono što oni žele da vidimo, dok nitko neće moći istaknuti probleme igre u konačnoj verziji, barem ne prije nego u Bethesdi budu smatrali da je to u redu. Odgovor na pitanje je li jedan dan dovoljan za konstruktivnu recenziju i kompletnu kritiku vjerojatno znate i sami po vlastitom iskustvu.

Ako ništa drugo, odgovor što je najpametnije za činiti ponudila je i Bethesda. Čekajte naknadne recenzije i zaboravite na prednarudžbu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano