Vijesti

Blackout i Overwatch uskoro postaju besplatni za igranje?

Imalo bi itekako smisla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već prije nekoliko dana krenule su glasine da bi Blackout i Overwatch mogli postati F2P naslovi, odnosno besplatni naslovi za igranje. Razloga je nekoliko, ali dva najveća pojavila su se prije svega nekoliko dana i sinoć. Jedan od razloga je Apex Legends, a drugi razlog je stalni pad igrača što ide jedno uz drugo.

Besplatno je najbolje

Naravno da nije. Osim ako se ne zovete Apex Legends i trenutno ste najveći hit u svijetu igara. Iako je Blackout zapravo jako kvalitetna battle royale igra nikad se zapravo osim u početnim danima nije približila Fortniteu. Nužno ne kvalitetom, već je cijena problem. Sad kad je došao Apex koji “jede” i jedan Fortnite, Blackout je totalno pao u treći plan. Možda i četvrti jer PUBG često ima puno više igrača.

https://www.youtube.com/watch?v=jXBe1Axf6lw&t

Što tek reći za Overwatch kojeg su i ovako pregazile općenito battle royale igre i koji ima sve manju bazu igrača? Njemu bi odlazak na F2P model bio pun pogodak, ali i za Blackout. Igrači jednostavno nemaju potrebe niti želje plaćati battle royale igru kad imaju Fortnite i Apex. Ovaj potonji je prema mnogima najbolja BR igra na tržištu.

Kad znamo da će nažalost utorak Activision i Blizzard otpustiti na stotine radnike zbog pada profita, sve više dolaze informacije da ćemo vrlo skoro dobiti objavu kako ove dvije igre idu u besplatni model poslovanja. To bi značilo da Treyarch mora i prepraviti potpuno “broken” ekonomiju mikrotransakcija koja je pohlepnija i od našeg poreznog sustava. 

Idući vikend svi će besplatno moći zaigrati Blackout i Overwatch (ne treba PS+), a to će možda biti i zgodan indikator za poteze koji će Acti-Blizzard povući u budućnosti.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano