Vijesti

Boost mode na PS4 Pro intezivno je testiran, donosi značajne skokove u performansama

Prema svemu sudeći, Boost mode svakako je ugodno iznenađenje za PS4 Pro vlasnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Sony na mala vrata pogurao Boost opciju na PlayStation 4 Pro konzole kroz najnoviju 4.5 nadogradnju softvera, samo smo čekali da virtuozi iz Digital Foundryja uzmu stvar u svoje ruke. Naime, Boost opcija na PS4 Pro omogućuje bolje performanse starijih PS4 igara koje nikad nisu dobile posebnu nadogradnju za ovu moćniju PS4 konzolu.

Prema testiranjima, iako igre s uključivanjem ove opcije izgledaju doslovno isto, Boost mode donosi značajni skok kod načina izvođenja istih. Tako se starije PS4 igre bez ikakve optimizacije izvode u prosjeku 40% bolje. Što u praksi znači povećanje zahtjevnijih igara otprilike s 30 na 42 fps-a.

Neke od najzahtjevnijih igara sada su značajno ugodnije za igranje

Svi se sjećamo katastrofalnog Assasins’s Creed Unitya koji se na PS4 jako loše vrtio, te ni danas situacija nije ništa bolja. Međutim, to je i očekivano uz golemi broj NPC-eva na ulicama Pariza, pa broj sličica u sekundi varira između iritantnih 20 i 25. PS4 Pro s boost modom uključenim prema testovima broj sličica u sekundi drži na stabilnih 30, što će zasigurno razveseliti obožavatelje. 

Project Cars testiran je u kišnim uvjetima kada je na PS4 broj sličica u sekundi varirao između 34 i 38, dok je na PS4 Pro uz boost mode on konstantno iznad 50, te je prilikom takvih vremenskih uvjeta vožnja značajno ugodnija.. 

Battlefield 4 u multiplayer uz najveću akciju ne pada ispod 60 fps-a apsolutno nikad, što je zbilja ugodno iskustvo naprama konstantnim varijacijama između 50 i 60 na običnom PS4. Izgleda da se Frostbite pokretač dobro nosi s PS4 Pro, pošto se i Mirror’s Edge Catalyst također drži na konstantnih 60 fps-a.

Nažalost, neke od nama najzanimljivijih igara poput Witchera 3 i Fallouta 4 još uvijek nisu testirani, dok iz Digital Foundryja obečavaju kako će to biti uskoro. Ipak, za kraj se pitanje postavlja samo po sebi: ne postaju li konzole s vremenom sve kompliciranije?

https://www.youtube.com/watch?v=ftBB3ffc5A8

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano