Vijesti

Broj PUBG igrača i dalje nastavlja padati, prijeđena je još jedna psihološka granica

Dogodilo se to prvi put nakon godine dana. A onda se nastavilo događati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Player Unknown’s Battlegrounds dosegnuo je svoj vrhunac. I to prije šest mjeseci kad ga je igralo prosječno 1,6 milijuna ljudi na Steamu, dok je igru barem jednom dnevno znalo igrati i preko 3,6 milijuna ljudi. Do svibnja taj broj je pao za 30%, međutim, očekivali smo oporavak tokom ljeta i ljetnih praznika.

To se nije dogodilo. Nije se dogodio čak ni rast na par dana, već je preko ljeta izgubljeno još 40-ak posto aktivnih igrača. Krajem srpnja kreator igre Brendan Green legitimno je, ali i prilično kasno uočio kako je ovoj igri potrebno brdo popravaka. Počelo se raditi na fixevima aktivnije nego inače, međutim, ni to nije dovoljno.

Konkurencija je sve jača i jača

Kolovoz je završen sa 620 tisuća prosječno aktivnih igrača i 1,2 milijuna igrača koji su dnevno barem jednom promijenili igru. Rujan se nastavio istim tempom i prije tri dana konačno je probijena granica na kojoj igra nije bila preko godiinu dana. Naime, od 10. 9. broj igrača koji su barem jednom pokrenuli igru pao je ispod milijun. Kao što sam to napisao dogodilo se to prvi put nakon godinu dana, a nastavilo se i iduća dva dana. A vjerojatno će se nastaviti i dalje.

Za očekivati je kako će taj broj samo padati, jer konkurencija je sve brojnija i jača. Konačno i AAA developeri su započeli sa svojim battle royale igrama i modeovima, gdje svakako trebamo izdvojiti Call of Duty: Black Ops 4 čiji Blackout mode izgleda ispoliranije nego što je PUBG ikada bio, a tu je i Battlefield V sa svojim modem kojeg igramo za dva mjeseca. Fortnite? Tu pošast više ne trebamo ni spominjati.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano