Vijesti

Caligula najavljena za PlayStation Vitu

Ako kojim slučajem volite prva 2 nastavka Persone, ova vijest bi vas mogla zanimati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se kako JRPG-ovi smješteni u srednjoškolsko okruženje ne jenjavaju (Persona, Trails in the Sky, Mana Khemia, Final Fantasy Type 0, Fate / Extra itd.) tako da nas za PS Vitu očekuje još jedan naslov takve tematike po imenu Caligula koju razvija Aquria. Scenarij za igru piše Tadashi Satomi koji je poznat po tome što je pisao scenarij za Revelations: Persona i Personu 2.

caligulaCast.png

Studenti, odnosno likovi iz igre

Priča prati devetero studenata u virtualnom svijetu po imenu Mobius.Taj svijet je specifičan po tome što populacija u njemu vječno ponavljajući 3 godine školskog života proživljava život u krug te time zaboravlja kakav je stvarni svijet. Glavni likovi u igri postali su svjesni pozicije u kojoj se nalaze pa su osnovali “Going Home Club” s ciljem povratka u njihov stvarni svijet. Na putu im se suprotstavlja grupa od 9 muzičara pod nazivom “Ostinato Musicians” koji predstavljaju popularne japanske vocoloid kompozitore. Za njih su protagonisti izdajice koji remete mir i sklad u Mobiusu te im žele uništiti njihov klub.

caligulaFightScene.jpg

Akcija!

Sustav brobe je na poteze, a tranzicija iz lutanja dungeonima u borbu je instantna. Sustav borbe uključuje izvođenje vještina koje protagonisti vizualiziraju u obliku fantazija koje je moguće povezivati u komboe. Neprijatelji osim iskustvenih bodova mogu ispuštati i dodatne vještine koje se mogu upotrijebiti i kombinirati.

caligula3.jpg

4 vure sem slagal zuzu. Jel mi liči na neš?

Termin Caligula dijelom se odnosi na “Caligula Effect” što bi značilo “željeti nešto što se ne može (ne bi smjelo) imati”. Igra izlazi 23. lipnja za PS Vitu u Japanu. Nije poznato hoće li vidjeti svjetlo dana na Zapadu. Trailer možete pogledati na sljedećem videu:

https://www.youtube.com/watch?v=WuWrz4mWuTU

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano