Vijesti

Čini se da je Ubisoft dobio što je htio, Assassin’s Creed: Odyssey je najjigraniji u serijalu

Što reći nego: “Svaka čast!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubisoft je još za vrijeme onih svojih filmića gdje je predstavljao igru govorio kako bi Odyssey mogao biti najbolji Assassin’s Creed dosada. Izgleda da nije lagao. Toliko je dobar da je zapravo najjigraniji u serijalu. Kako su uspjeli?

Općenito je bilo poznato da godišnje cijeđenje serijala do iznemoglosti nastavcima kao što su Unity, Rouge i Syndicate nije bila dobra praksa. Dobili smo neispolirane igre pune mušica koje su varirale u kvaliteti, a serijal je počeo bivati predmetom sprdnje i kritike od strane ne baš presretnih igrača. Razdoblje od 2014. do 2016. je bilo turbulentno, a Black Flag i njegova popularnost nisu bili nadmašeni.

Dobitna formula

Ubisoft se opametio, preskočio 2016. godinu odbacivši godišnje izdavanje nastavaka i podario serijalu novu mladost u vidu igre Assassin’s Creed: Origins. Ekstra godina upotrebljena za dodatni rad na igri je ispala nešto što je bilo prijeko potrebno, jer je Origins ispao odličan, a to se pokazalo i po tome što je skršio rekord koji je držao Black Flag. Sada je rekordni dnevni broj igrača na Steamu umjesto 13 tisuća bio 41 tisuća što je priličan skok.

Odyssey je upravo skršio i takav skok podigavši letvicu još 33% u vis i tako je rekord 62 tisuće dnevnih igrača na Steamu. To je dovoljan znak da je serijal popularniji nego ikada prije i da proživljava drugo zlatno doba među igračima. Dakako, dok se neki zabavljaju izvodeći spartan kick jadnim lavovima u facu preko ruba litice, drugi bježe od divljačkih kokoši glavom bez obzira. Sitnice koje čine igraće iskustvo barem malo posebnijim.

Što se tiče same igre, ona je masivna i već se mogu primjetiti usporedbe sa velikanom a la Witcher 3 što bi nekima moglo pokrenuti izlučivanje želučane kiseline, ali jedan trend je primjetan. Svima je Odyssey izrazito zabavan i vrlo lako štancaju broj sati utučenih u igru bez da to osjete. Optužbe za potreban grind u kasnijim dijelovima igre su navodno preuranjene i neutemeljene te plasirane od strane onih koji se žure kroz glavnu priču. Ista sudbina se može dogoditi u bilo kojoj RPG igri svakome tko žuri kroz igru i ima nedovoljno razvijene likove. Mikrotransakcije jesu pošast, ali ne treba vam xp boost u igri. Osim ako vam se negdje ne žuri.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano