Vijesti

Cliff Bleszinski od*ebao Xbox vlasnike radi male baze korisnika!

Čovjek koji je doslovno stekao bogatsvo zahvaljujući uvelike suradnji s Microsoftom otkantao je Xbox radi trenutno malene baze korisnika.

Uz ime Cliff Bleszinski vežemo ponajviše jedan serijal, a to su slobodno možemo reći legendarni – Gearsi koji su slavu stekli na Xbox 360 konzoli. Mnogi (pa i ja) su upravo kupili Xbox 360 radi Gearsa. Nakon što se obogatio na serijalu, Cliff se povukao u mirovinu i odustao od izrade igara, a ponovno se vratio na scenu jer mu je kako kaže – bilo dosadno. Osnovao je novi studio Boss Key Productions koji čini 69 članova. Ekipa marljivo radi na LawBreakers igri koja je miks Quakea/Unreala/Overwatcha. Tijekom E3-a, Cliff je igru predstavljao svim medijima i održao hrpu intervjua koje sam sve, priznajem, pogledao. Vjerojatno nas očekuje zaista vrlo dobra i kompetitivna multiplayer pucačina u kojoj je glavni i jedini čimbenik za uspjeh – skill igrača. Cliff je barem 100000 puta u svim intervjuima naveo da je skill najbitniji. Igra neće imati singleplayer priču, nego samo MP komponentu i zato će i koštati $30.

No, ono što je iznenadilo sve da igra sigurno ne izlazi na Xbox. Iznenadilo je zaista mnoge vlasnike konzole budući da Cliff uvelike duguje svoju slavu Xboxu. Twitter i internet su poludjeli, a nemoramo ni reći koliko je Cliff dobio “lijepih riječi” na svoj račun. Ipak, postoji nada da će jednog dana igra ipak doći i na Xbox One ili Xbox One X budući da je sam Cliff izjavio da studio od 69 članova ne može napraviti i raditi igru za 2 konzole i PC, tako da su odabrali PS4 i PC kao početne platforme. Ako igra ostvari dobru prodaju možda je možemo očekivati i na Xbox Oneu. Inače, u svim intervjuima Cliff je otvoreno kritizirao pogotovo bivše vodstvo Xboxa koje je maksimalno promašilo strategiju s Kinectom i DRM-om. Na tebe mislimo Don Mattriče. 

 

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close