Vijesti

Čuvajte PSVR jer će raditi na PlayStationu 5 i ne “bacajte” svoje PS4 igre

Kakav dan. Kakav mjesec zapravo. Turbulentan. Crne rupe, katedrale koje gore, Livepool grabi dalje, a danas smo dobili prve PlayStation 5 detalje. Ovo potonje je za nas i najbitnije jer smo gamerski site.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U hrpi informacijama koje smo dobili i saznali danas u vezi PlayStationa 5 vesele posebno dvije stvari. Uz svu sirovu snagu koju konzola.

1. Čuvajte PSVR

Osim ako ne gori za lovu, nemojte prodavati svoju VR kacigu jer će ona biti kompatibilna s PlayStationom 5. Mark Cerny nije želio pričati o PSVR 2.0 jer možda trenutno nije prioritet kompanije, ali je istaknuo da im je VR jako bitan, te da će sadašnji PSVR biti kompatibilan s PS5 konzolom.

Mi se nadamo da to ne znači samo u smislu da ćemo preko njega moći igrati PlayStation 4 VR igre, već da ćemo igrati i PS5 naslove u VR-u. A Cerny je spomenuo da će zahvaljujući snazi PS5 konzole, iduću generaciju VR igre biti vizualna poslastica.

I won’t go into the details of our VR strategy today, beyond saying that VR is very important to us and that the current PSVR headset is compatible with the new console.

2. Čuvajte najbolje/najdraže igre

Razlog je vrlo jednostavan. Kao što smo napisali u originalnom tekstu vijesti, PS5 će biti kompatibilan s PS4 igrama. Možda i starijim naslovima, ali s PS4 igrama sigurno.

To znači da ćemo moći svoje PlayStation 4 igre igrati na PlayStationu 5. E sad, zašto čuvati svoje najdraže igre? Jer je velika i objektivna šansa da će takve igre raditi bolje na PlayStationu 5 nego što sada rade.

Za primjer nam služi Xbox One X na kojemu većina Xbox One i Xbox 360 igara izgleda i radi puno bolje nego što je radila na originalnim konzolama za koje su bile te igre rađene.

Velika većina X360/Xbox One igara dobila je na Xbox One X konzoli ne samo vizualni boost već i bolji framerate odnosno FPS. Od PlayStationa 5 očekujemo još više jer će biti jača mašina od Xbox One X konzole.

Stoga, čuvajte svoje najdraže igre jer velika je šansa da ćete upravo na PlayStationu 5 igrati najbolje verzije PlayStation 4 igara. Naravno, očekujemo izlazak i puno sadašnjih igara tipa Red Dead Redemptiona 2 u svježem izdanju za PlayStation 5.

Cerny je već suptilno dao do znanja da će Death Stranding biti dostupan i za PS4, ali i za PS5. Možda nas ista stvar čeka i s The Last of Us Part II naslovom?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano