Vijesti

Dead Dozen je mješavina Rainbow Sixa, Evolvea i Left for Deada i izlazi uskoro

Kad su ti takve igre uzori onda ideja za igru ne može biti loša. Ali ideja je samo ideja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom božićnom mrtvilu, kada developeri i općenito cijela gaming industrija spava teško je pronaći bilo što vrijedno pisanja. Ipak, tu i tamo se pronađe poneki dragulj, a igra koju vam predstavljam danas definitivno ima potencijala postati jednim takvim.

Dead Dozen u early access izdanju na Steam stiže već 8. 1., pa ekipa iza Fntastic studija, umjesto da uživa kod kuće, trenutno ima pune ruke posla. Da će pune ruke posla imati i nakon izlaska igre za dva tjedna vidi se i iz prvog gameplay videa, gdje možemo prepoznati očite mane, ali kao što sam napisao, potencijal je očit.

Unatoč tehničkim manama, potencijal je očit

Dakle, Dead Dozen je igra gdje zajedno s jedanaest ostalih suigrača krećemo u lov na čudovište, kojeg kontrolira trinaesti igrač. U stilu Rainbow Six Siegea zadatak je da se obranimo i preživimo, dok će nam na raspolaganju biti barikade i slični načine obrane. Čudovište će, pak, u stilu Evolvea svojom nadmoćnosti pokušati savladati svih 12 protivnika. Uz ultra zanimljivi “twist”.

Kad se igrač u ulozi čudovišta dokopa jednog protivnika i ubije ga, ubijeni igrač postaje zombi koji se od tog trenutka bori protiv bivših suigrača. Sam koncept igre čini se brutalno zabavan i jedva čekamo vidjeti koliko će isti razoriti prijateljstva, međutim, prvi gameplay prikaz sa svim svojim tehničkim manama dokazuje kako razvoj igre neće teći baš glatko. Ako zanemarimo očajno režiranu i realiziranu glasovnu glumu suigrača i ne baš atraktivnu grafiku, ostaje nam koncept, koji bi, ako se bude pažljivo razvijao, mogao postati respektabilna igra.

Kao što smo već napisali, Dead Dozen na Steam stiže 8. 1. u early access izdanju po cijeni od $15, a izvjestan je izlazak i na konzolama ako se igra pokaže uspješnom.

https://www.youtube.com/watch?v=nQns8S2FhJA

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano