Vijesti

Dnevna doza Battlefielda V – DICE je konačno poslušao igrače. Nadamo se da je ovo kraj TTK trakavice

S DICE-om je kao sa ženama – ne možeš s njim, ne možeš bez Battlefielda!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatna i nepotrebna trakavica događala se zadnjih dana s igrom. DICE je prije par dana odlučio povećati “TTK – Time To Kill” iliti vrijeme koje je potrebno da bi ubili igrača. Svi, ama baš svi su hvalili staru mehaniku koja je bila savršena i kao takva ponudila je možda najbolji gameplay u Battlefield igrama. Uvijek smo rekli da je gameplay odličan, jedino je sadržaj bio problem. O čitavoj trakavici pisali smo u 2 članka, pa ako vas zanima što se sve događalo – kliknite ovdje i ovdje! Nakon nekoliko dana bijesa igrača, ali još puno važnije – značajno manje igrača u igri DICE je sinoć odlučio vratiti stari i odlični “TTK.”

Htjeli privući nove igrače, a izgubili sve druge

DICE je sam priznao da je mijenjao “TTK” mehaniku jer se novi igrače muče u igri i želio je njima pomoći. Ja tu vidim dvije situacije koje su kasnije postale problem. Prva situacija je da je DICE zaista mijenjanjem osnovne mehanike igre htio zaista nove igrači učiniti manje ranjivim, ali zašto? Pa u svakoj multiplayer igri novi igrače se muče, ali i uče. S vremenom postaju sve bolji. Zar to nije cilj? U kojoj multiplayer igri možeš odmah biti bolji od starijih igrača? Druga situacija – DICE, a ni gazda EA, nisu zadovoljni s brojem prodanih primjeraka igre, a samim time ni brojem igrača. 

Iz te dvije situacije izrodio se problem koji je napravio još veću štetu. Naime, 99% igrača nakon promjena TTK jednostavno je otišlo na društvene mreže, forume i Reddit i zasulo DICE negativnim komentarima. DICE je šutio, pa pokušao izgladiti situaciju pojašnjenjem zašto je to napravio, ali to igrači nisu prihvatili. Sasvim opravdano. Veliki YouTuberi i “influenceri” snimili su na stotine videea s negativnim “feedbackom”, a DICE je konačno sinoć popustio i vratio stvari na pravo mjesto. U tih par dana premišljanja baza igrača drastično se smanjila. Nadamo se da je ovo kraj gluposti. Treba samo više sadržaja, ostalo je sve dobro.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano