Vijesti

Domaći indie game dev Quasi Studio izdao je prezarazni Aero Attack za Android i iOS

Domaći Quasi Studio izdao je svoju prvu igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šteta što mi, kad smo osnivali FFA.hr gaming portal, nismo imali intelektualne sposobnosti kao dvojac osnivača Quasi Studia Krešimir Tavas i Renato Stanić koji su osmislili možda i najlegendarnije ime ikad.

Naime, kad se dvojac pronašao u sličnim interesima, zbog čega su odlučili zajednički razviti svoju prvu igru, zaključili su kako se uopće ne mogu nazvati studiom. Pa su se nazvali “kvazi” studiom, a taj “gotovo pa studio” danas je zaista postao pravi pravcati game dev studio pod imenom Quasi Studio, koje će zauvijek podsjećati na njihove početke.

Aero-Attack-gif-1.gif

Iza ovoga stoje ljudi iza TEDx Zagreba i Njuškalo aplikacije.

“Kvazi” je danas samo doskočica, jer developer Stanić i dizajner Tavas izdali su svoju prvu igru za mobilne uređaje – Aero Attack! Radi se o besplatnoj retro shooter igri, a mi bismo taj epitet samo uvjetno dodijelili, jer igra se igra i izgleda moderno u skladu s današnjom gaming mobilnom industrijom.

No vratimo se mi igri koja je iznenađujuće zabavna. Aero Attack koristi već viđenu “doguraj dokle možeš u jednom životu” mehaniku s highscore listama. Kretanje je izvedeno u stilu legendardnog Flappy Birda gdje se vaš Bob automatski kreće horizontalno konstantnom brzinom, vertikalno se krećete dodirom prsta, dok se gameplay fokusira na raketiranje i uništavanje protivnika u obliku svemirskih brodova i krava (dobro ste pročitali).

Nemojte igrati na poslu, osim ako baš želite dobiti otkaz bez otkaznog roka

Bodove prikupljate isključivo obaranjem protivnika, dok vam pređena udaljenost ipak ne donosi bodove. Poslije nekoliko minuta uhodavanja poloviti ćete gampelay mehanike, a zatim ste spremni u lov na svoje mjesto u vrhovima top ljestvica. Prikupljeni bodovi akumuliraju i mogu se kasnije trošiti u trgovini unutar igre kako biste izmijenili čitavi izgled igre, ili si olakšali igranje boosterima.

Jesam li spomenuo koliko je igra zarazna? Dajte joj šansu, posebice jer je razvijena od domaćih autora, a preuzeti je možete za Android na PlayStoreu ili za iOS uređaje na AppStoreu. Gospodine Zbag koji se šepurite na vrhu top ljestvice sa 118 bodova, znajte da ću vas oboriti do kraja radnog vremena.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano