Vijesti

Druga Pokémon igra na mobilnim uređajima bilježi odlične rezultate

Možda nije fenomen kao Pokémon Go, ali ne sumnjamo da će požnjeti uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokémon Go i interes za istime je možda totalno splasnuo u Hrvatskoj. Kad bolje pogledate, već više od godinu dana ne možete vidjeti svu silu Pokémon trenera kako luta s mobitelom pogonjenim hrpom eksternih baterija u lovu na te male, slatke beštije.

Ali da su Niantic i Nintendo poprilično iscjedili tu koku koja nese zlatna jaja (iako pripremaju još noviteta) koja se skinula 800 milijuna puta i donijela stotine milijuna dolara zarada, zbilja jesu. Nošeni ovakvim popriličnim uspjehom su zaključili u Nintendu kako bi bilo dobro probati još jednom sa novom Pokémon igrom koja će biti sa Nintenda Switch doći na mobilne platforme (iOS i Android).

I to se dogodilo pa tako imamo Pokémon Quest. Za razliku od Pokémona Go koji je isključivo hvatanje pokemona u augmentiranoj stvarnosti, Pokémon Quest je akcijski RPG (dungeon crawler) pa bi se tako trebao svidjeti svima onima koji više preferiraju tradicionalne Pokémone sa Nintendovih dosadašnjih prijenosnih konzola.

https://www.youtube.com/watch?v=hj0a5YrpGtU

Kao što vidite, dizajn Pokémona i okoliša je totalno inspiriran jednom igrom čijeg se imena trenutno ne mogu sjetiti. Hmmm, ime te igre sadrži nekakve mine u sebi… Na vrhu mi je jezika. No, nikako da mi svane zora. Uglavnom, izgleda prilično šaroliko i privlačno.

Ne morate ni pogađati što znači kada igra kaže da je “free to start”. Isprobate besplatno igru, startate te je, a za bilo kakvo daljnje napredovanje trebate platiti određenu cifru.To nije omelo igrače da na temelju njihovih novaca Nintendo u previh 7 dana ubere 3 milijuna dolara. 56% tog novca dolazi od korisnika iOS, a 44% od Android korisnika. Dok je 2,5 milijuna Nintendo Switch korisnika skinulo Pokémon Quest, na mobilnim uređajima je taj broj uvećan za milijun pa iznosi 3,5 milijuna dolara. Najviše novaca su u igru utukli Japanci koji sudjeluju sa 31% dok su iza njih stanovnici SAD-a sa 25% udjela.

Hoće li Nintendu poći za rukom ponoviti uspjeh Pokémona Go? Vjerojatno ne, ali sigurni smo Pokémon Quest donijeti finu količinu novaca na njihov račun (pa možda i povećati vrijednost dionica). Živi bili pa vidjeli.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano