Vijesti

Electronic Arts je pobijedio; gameri vole mikrotransakcije

“Uzalud vam trud svirači, za drugog su dunje žuteee” – Prljavo Kazalište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ah taj Electronic Arts. Najveći neprijatelj svakog gamerskog novčanika. Kompanija koja je godinama sustavno proglašavana za najgoru kompaniju godine. Kompanija čije reddit priopćenje u vezi igre Star Wars: Battlefront II nosi rekord po količini downvotea koji vjerojatno nitko neće nadmašiti idućih 1000 godina. Kompanija koja je taj isti, nesretni Star Wars: Battlefront II, “unakazila” mikrotransakcija odnosno lootboxevima, random progresijom i svime zbog čega su se vodile rasprave u ponekim državama o tome radi li se o kockanju.

Masovno negodovanje igrača, prijetnje glasovanjem dolarima, odnosno nekupnjom (bojkotom) igre očito ne igra nikakvu ulogu. Čini se kako se samo radilo o glasnoj manjini dok je tiha većina kupila Star Wars: Battlefront II. Ta tiha većina je revitalizirala Electronic Arts te njihove dionice oped idu visoko. Što više, toliko su se popele da se radi o rekornom povećanju:

EA_dionice_stanje.png

Izvor: Resetera

Nikada nije bilo bolje prilike za zadati udarac Electronic Artsovim praksama koje su super za njih, a pogubne za igrače i igre. Definitivno se moglo prelomiti na Star Wars igri. ali nije. Nemojte me krivo shvatiti, uz poneke mušice i nelogičnosti, naslov sam po sebi je sasvim solidna igra, ali je reprezentacija svega što ne valja u zadnje vrijeme po pitanju poslovnih praksi.

Bunt je propao. Mikrotransakcije nikome ne smetaju. Electronic Arts stoji super. Očekujte u budućnosti još više toga. Predviđamo Anthem kao 60$ lootbox kojem plaćamo par dolara samo da bi mogli pokrenuti igru.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano