Vijesti

Electronic Arts planira izgraditi live servis kako bi vršio monetizaciju nad postojećim igrama

Servis koji bi pružao konstantan sadržaj u igrama. Svi znamo zašto odnosno koji je krajnji cilj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svima vama koji nas vjerno pratite (hvala vam na tome od srca) vjerojatno već lagano ide na živca trakavica zvana Electronic Arts i mikrotransakcije odnosno loot boxevi. No EA je nepopravljiv i ne odustaje. Glavni financijski direktor Blake Jorgensen je za vrijeme UBS Global Technology Conference 2017. otkrio kako će EA krenuti u investiranje u live servise/usluge.

Cilj je napraviti live servis koji će konstantno pružati novi sadržaj igrama, nove načine igranja te osluškivati gaming zajednicu kako bi pravodobno reagirali i poboljšali igraće iskustvo u igrama. Jorgensen vjeruje da je sada aktualna paradigma “play the service” umjesto “play the game”, a nikako “play the experience” što je dovelo do otkazivanja Visceralove Star Wars igre i raspuštanja studija.

Budimo realni; ovo sve je paravan za infestaciju mikrotransakcija u igrama. Uostalom, Jorgensen sam kaže: “Da je Battlefield 4 imao takav servis, EA bi mogao i dalje igrače držati uključenima u igru, pružiti im više toga za igranje te bi se vjerojatno mogla vršiti monetizacija sadržaja s vremenom.”

No live servis je nešto što bi poboljšalo gaming iskustvo. Tako kažu u EA.

Čitaj dalje

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano