Vijesti

Epic Games gasi Paragon u travnju; svi će dobiti povrat novca

Za razliku od Fortnite: Battle Royale, Epicova free to play MOBA po imenu Paragon nije ni blizu uspješna. Zaključak je samo jedan: Terminirati ju.

Već je Epic Games i prije pokoji tjedan priznao kako im po pitanju Paragona ne ide i ne ide. Ne mogu privući nove igrače koji bi nastavili igrati igru. Svega mali broj pridošlica ostaje. Stoga nije ni čudno ako nikada niste naletili na brojke koliko igrača zapravo igra Paragon dok za Fortnite: Battle Royale svako toliko možete vidjeti hvaljenje istima.

Nakon sljedećih par tjedana promišljanja i unutarnjih borbi Epic Games je odlučio priznati sebi, a ovim priopćenjem svima nama da nisu uspjeli. Jedino rješenje, za koje smatraju da je ispravno, je ugasiti Paragon 26.4. Očito su shvatili da igra ne nudi zabavnog sadržaja u takvoj mjeri da drži željeni kontigent igrača. Kao lijepu gestu, ponudili su dovoljno vremena da svi stignu obaviti proceduru oko povrata novca. Iako Epic Games to vjerojatno nije bio primoran učiniti, vratit će novac svakom igraču koji je potrošio u igri na bilo kojoj platformi.

Koji su razlozi za ovo? Loša igra? Nedostatak sadržaja? Prezasićeno tržište MOBA igrama? Možda sve po malo, ali najvjerojatnije nisu ni sami očekivali da će Fortnite: Battle Royale biti tolika uspješnica. Igra je najveći uspješni projekt koji je Epic Games ikada imao po pitanju igara. Time je bilo za očekivati da će se neki članovi tima zaduženi za rad na drugim igrama morati prebaciti na Fortnite: Battle Royale. Zbog toga se, uzročno posljedičnom vezom, usporio razvoj Paragona i obogaćivanje igre novim sadržajem. A tuda su i nastali prvi problemi oko toga kako igra ne ispunjava očekivanja koje si je Epic Games zadao.

Uz to, nemojmo zaboraviti da Epic Games jako puno novaca pobere na račun svog pokretača Unreal Enginea 4. Svaka uspješna igra temeljena na Unreal Engine 4 pokretaču im donosi zaradu da od toga boli glava. A još kad bi se u jednadžbu ubacila sva sila indie timova koji su platili lecencu za korištenje, tada je prilično jasno zašto je Paragon morao pasti. Nema smisla trošiti resurse u nešto što nema potencijal da uspije.

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close