Vijesti

FFA Awards 2015 | Najbolja borilačka igra

Ova godina je prilično siromašna kad su u pitanju borilačke igre, pa je i očekivana dominacija samo jednog naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno je godina prošlo od vremena kad se s prijateljima uživalo u tučnjavama pred ekranom televizora kad se za poraz moglo uzvratiti momentalno i uživo. A igranje online nije niti blizu toliko zabavno, pogotovo kad/ako se naleti na majstora u žanru. Kad vam netko nanese brutalan poraz, dok se u poruku napiše nekoliko pogrdnih riječi i uvreda, sav taj žar vrlo brzo nestaje, a sljedeći protivnik već čeka na red.

No, da se ne upuštamo previše u filozofiranje (raspravu slobodno možemo nastaviti na forumu), pogledajmo što se ove godine nudilo iz borilačkog žanra.

Igra Dragon Ball XenoVerse nije osvojila niti jedan glas, dok je samo jedan član glasao za WWE 2K16. Čini se tako da je tučnjavu smještenu u 3D svijet Dragon Balla u našim krajevima igralo vrlo malo igrača, dok je igra koja simulira “sport” popularan u SAD-u dobila sličan tretman premda ono što se vidi na ekranu baš i ne možemo nazvati klasičnom tabačinom.

https://www.youtube.com/watch?v=xCNRXZ0iEPc

Na drugom mjestu je igra Guilty Gear Xrd –SIGN–, koja je dobila gotovo isti tretman kao i prve dvije nominirane. Ova tučnjava zaradila je pohvale na račun cel-shaded grafike i vrlo pristupačne mehanike igranja, ali su stigle i kritike zbog samo četiri različita moda igranja, malog broja likova i priče koja nije dovoljno interaktivna. Ako ćete poslušati savjet našeg PS2MASTERA, probat ćete igru, možda se i iznenadite.

Najbolja borilačka igra
Mortal Kombat X

Borilačka franšiza poznata po litrama krvi, kao i po “brutality” i “fatality” potezima svoju ovogodišnju inkarnaciju doživjela je u naslovu Mortal Kombat X, a isti je gotovo na besprijekoran način pomeo konkurenciju u kategoriji najbolje borilačke igre. U igri se može pronaći pregršt likova (neki poznati već od ranije, a neki novi bili su pravo iznenađenje), svaki sa svojim posebnim stilom borbe i specifičnim potezima, brojne i raznovrsne arene i različiti modovi. Mi ćemo jedinu zamjerku uputiti prema omraženim mikrotransakcijama i izdavanju većeg broja DLC-ova, no to nikako ne umanjuje kvalitetu i količinu zabave koju igrač može izvući iz same igre.

Za iduću godinu najavljeni su novi nastavci Tekkena, Street Fightera i UFC-a, pa bi borba u ovoj kategoriji morala biti daleko neizvjesnija.

https://www.youtube.com/watch?v=jSi2LDkyKmI

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra