Vijesti

FFA Awards 2015 | Najbolja mrežna igra

U najneizvjesnijem izboru do sada, FFA Community je izabrao najbolju mrežnu igru ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrežno igranje trend je koji je prisutan već neko vrijeme. AI kompjuterski upravljanih neprijatelja često možemo predvidjeti. Mnoge igre čak zaglupljuju umjetnu inteligenciju kako bi se pogodovalo masama. Svjedočimo sve većem broju igrača željnih većeg izazova, koji se pak okreću multiplayer komponentama igara jer ljudska psiha je ipak nepredvidiva. Oko mrežnih igara se stvaraju prijateljstva, takve igre se kupuju grupno s prijateljima zbog druženja, čak i ako nas ne zanima tematika same igre, što izdavači igara sve više primjećuju. Stoga svake godine imamo sve veći broj kvalitetnih mrežnih naslova, čak i na Nintendo platformama koje su godinama odoljevale ovom trendu.

No, idemo pogledati između čega smo mogli birati u ovogodišnjem izboru za mrežnu igru godine prema FFA zajednici.

Izgleda da Call of Duty serijal, iz razloga o kojima možemo raspravljati danima, igračima više nije zanimljiv. Ili samo nije zanimljiv članovima FFA Communityja, većinom gaming veteranima koji su očito profilirali svoj ukus te Black Opsu 3 nisu dodijelili ni jedan glas.

Splatoon, simpatična Nintendova pucačina i Halo 5: Guardians nisu se uspjeli izdvojiti glasovima, što pak možemo pripisati manjem broju korisnika platformi na kojima je igra izašla, kao i jako dobroj konkurenciji ove godine.

Metal Gear Online 3, iako zanimljivog pristupa i uz činjenicu da je izašao na čak tri velike platforme, nije uspio ostvariti značajniji uspjeh. Razlog tome možemo tražiti u povećem broju mikrotransakcija koje je nametnuo omraženi nam Konami, kao i u specifičnom gameplayu koji ipak nije u svim elementima prilagođen masama.

Destiny: The Taken King ekspanzija je, za razliku od četiri već nabrojana naslova, među članovima FFA pronašla svoju publiku i glasovima se uspjela svrstati među najbolje mrežne igre 2015. godine. Izgleda da su nova PvE područja, nove PvP mape, kao i nova oprema i oružja bila dovoljni, kao i činjenica da je Bungie s ekspanzijom donio veliki broj poboljšanja u sami gameplay, koja su u igru stigla na preporuku samih igrača.

https://www.youtube.com/watch?v=RPY3TQSolm4

Unatoč mnogim problemima sa serverima tijekom beta testiranja i činjenici da je izašao samo nešto više od 2 tjedna prije početka glasovanja, Rainbow Six Siege uspio je prikupiti dovoljno glasova za treće mjesto u našem izboru za FFA mrežnu igru godine. Ubisoftova taktička mrežna pucačina igrače je osvojila svojim pažljivijim i sporijim tempom igranja od konkurenata u ovom izboru. To je igra u kojoj se cijeni kooperativni pristup, a samim time stvaraju i nova online prijateljstva što je pogodovalo dobroj atmosferi stvorenoj oko novog Rainbow Sixa. Tome koliko je ova igra bila podcijenjena u prilog govori i to da u početku nije bila ni postavljena u izbor od strane FFA redakcije.

CRO_Ghost: “Svoj glas sam dao Rainbow Sixu pod nazivom Siege. Igra je drugačija od svega što smo do sada igrali. Po prvi puta za pobjedu je stvarno potreban timski rad, taktika i razmišljanje. Klasična makljaža nikako ne prolazi jer se većina matcheva (čak 95% njih) završava gubitno ako misliš da si u BF4 ili COD-u… Ovdje to ne prolazi, svako oružje ima prednosti i mane, svaka taktika ima svoje za i svoje protiv…”

Igra koja je završila druga u našem izboru je Rocket League. Igra o kojoj nemamo nešto previše za reći jer je već osvojila dvije nagrade na ovogodišnjim FFA Awardsima – onu za najbolju indie igru i onu za najbolju sportsku igru. Razloge za veliki uspjeh u ovoj kategoriji ne treba tražiti duboko. Rocket League je bio dostupan besplatno na PS Plusu, a gameplayem jednostavna i simpatična igra osvojila je mnoge. Danas, šest mjeseci nakon izlaska igre, kad upalite PlayStation ili Steam, teško je ne pronaći nekog na listi prijatelja da NE igra Rocket League.

Najbolja mrežna igra
Star Wars Battlefront

https://www.youtube.com/watch?v=V2xp-qtUlsQ

U bitci s Rocket Leagueom, o kojoj će generacije prenositi priče s koljena na koljeno, pobjedu je, za samo jedan glas, odnio Star Wars Battlefront!

Iako inicijalno, kao ni Rainbow Six Siege, nije bila uvrštena u izbor od strane redakcije, igra je ipak dodana na opasku člana FFA Fan O’Wara. Radi se o mrežnom napucavanju od strane DICE-a, tvoraca Battlefield serijala, koji je igračima uspio prenijeti autentičnu Star Wars atmosferu uz savršeno stabilne servere te zabavan gameplay, što je bilo dovoljno za zasluženu pobjedu. Našu recenziju igre možete pročitati ovdje.

Chono7: “Moj glas ide Battlefrontu. DICE je vjerno prenio SW svijet u MP makljažu, a samo ime je preveliko i prevažno za mene da ga ignoriram.”

Obradili smo i petu od ukupno petnaest kategorija u ovogodišnjem FFA Awards izboru. Sve možete popratiti na sljedećem linku: FFA Awards 2015. Želite li glasati, predložiti svog favorita ili čak pokrenuti glasanje u vlastitoj kategoriji, registrirajte se na forum i aktivno sudjelujte u dodjeli nagrada.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano