Vijesti

FFA Awards 2015 | Najbolja strategija

FFA Community je proteklih dana birao najbolju strategiju 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Generacije gamera su odrasle na kultnim strategijama – Age of Empiresu, Cossacksu, Sim Cityju, Red Alertu i drugima. Nažalost, danas smo svjedoci izumiranja ovog žanra, koji je nekad znao iznjedriti i GOTY kandidate pa čak i pobjednike poput Civilization II ili IV, Company of Heroesa, Homeworlda…

2015. godina nije bila toliko bogata, ali je ipak iznjedrila nekoliko kvalitetnih naslova koji će ostati urezani u povijest žanra. Pa krenimo redom.

Invisible, Inc. je simpatična špijunska strategija na poteze, koja nas je osvojila odlukama koje morate donositi kako biste napredovali kroz priču. Upravo te odluke, koje za razliku od drugih igara čak i utječu na sami rasplet priče, ovoj igri donose ono nešto što je izdvaja iz mase nekih drugih indie strategija.

Anno 2205, po nekima najbolji nastavak iz Anno serijala, nas je ovaj put odveo u 2205. godinu. Novost u ovom nastavku je to da uz građenje grada u tundri, sada možete simultano razvijati grad na Arktiku, kao i na površini Mjeseca. Uz to, Ubisoft je svaki element igre dodatno nadogradio što je bilo dovoljno za uvrštavanje igre na listu najboljih strategija u ovoj godini.

CS2.jpg

Stigli smo i do runner-upa ovogodišnjeg izbora. Developer Colossal Order ove je godine izbacio igru kakvu smo godinama čekali od Maxisa i EA-a, koji su nam pak servirali razočaranje u vidu najnovijeg socijalnog Sim Cityja. Cities Skylines nas je sve iznenadio naprednom simulacijom gradnje i održavanja grada, a posebice nas je oduševio segment upravljanja prometom, kojeg su preuzeli iz svojeg Cities in Motion serijala. Uz to, cijena od samo $30 na izlasku igre, kao i otvorenost prema modovima od samog početka, lansirali su ovu igru na visoko drugo mjesto u ovogodišnjem izboru!

Fenix: “Igra koja je vratila city buildere tamo gdje im je i mjesto. Veliki ogroman plus za otvorenost prema modovima.”

Najbolja strategija
StarCraft II: Legacy of the Void

StarCraft II: Legacy of the Void zasluženo je odnio titulu najbolje strategije u ovogodišnjim FFA Awardsima. U direktnom nastavku ekspanzije Heart of the Swarm pratimo našeg najdražeg tamnog templara koji dalje istražuje i ganja značenje proročanstva o kraju svemira. Uz odličnu i pamtljivu kampanju, LOTV nam kao novost u serijalu donosi i kooperativno igranje. Riječima našeg Gibanice, člana FFA Communityja koji je i recenzirao ovu igru: “Remek djelo nulte kategorije i definitivno igra koju treba kupiti.”

StarCraft-II-Legacy-Of-The-Void1.jpg

Chono7: “Megahit i globalni fenomen koji je po meni najbolji RTS ikad stvoren. Savršen balans u MP-u uz sate i sate zabave, zanimljiva i detaljna kampanja, bogat lore igre, odličan OST i zvukovi, maštovite jedinice i tipičan Blizzardov precizan art!”

Obradili smo i šestu od ukupno petnaest kategorija u ovogodišnjem FFA Awards izboru. Sve možete popratiti na sljedećem linku: FFA Awards 2015. Želite li glasati, predložiti svog favorita ili čak pokrenuti glasanje u vlastitoj kategoriji, registrirajte se na forum i aktivno sudjelujte u dodjeli nagrada.

 

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano