Vijesti

FFA Awards 2015 | Najbolji lik

Prije nego sutra objavimo najbolju igru godine, danas ćemo vas zagnjaviti s još jednom zanimljivom kategorijom za čiju anketu je zaslužan Soul.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Likovi su, naravno, sastavni dio priče svake igre, a njihova karakterizacija u velikoj mjeri doprinosi atmosferi i općenitom dojmu. Prema popisu nominiranih likova, izgleda da se oko nekih stvari vodila žestoka rasprava, a same nominacije prilično su zanimljive, neke i neočekivane:

  • Geralt of Rivia (The Witcher 3: Wild Hunt)
  • Kazuhira Miller (Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
  • The Joker (Batman: Arkham Knight)
  • Sir Galahad (The Order: 1886)
  • Chloe Price (Life is Strange)
  • Lara Croft (The Rise of the Tomb Raider)
  • Cayde – 6 (Destiny)

Najmanje glasova osvojili su Sir Galahad, Cayde-6 i tinejđerica Chloe Price. Glavni lik igre The Order: 1886 iskusan je borac koji je s godinama otupio na nasilje, ali tijekom igre zanimljiv je gubitak smirenosti i kontrole što rezultira napuštanjem reda Vitezova okruglog stola. Chloe Price nije glavni lik igre Life is Strange, a budući da u igri postoji koncept manipulacije vremenom, ona je prikazana u najrazličitijim situacijama, često ni malo ugodnim. Od nje kreće cijela radnja i ona je uzrok poznatog “butterfly effecta” u igri i u velikoj mjeri utječe na odluke igrača o tome kakav će biti sam završetak.

Za Destiny mnogi kažu da je igra bez prave priče, pa je zapravo pravi podvig ubacivanje lika kao što je Cayde-6.

Soul: Troumio sam se između Geralta, Millera i Caydea. Vjerojatno neće dobit više glasova, ali morao sam za Caydea. Nathan Fillion doslovno je rasturio tom ulogom. Sam je “nosio” priču The Taken Kinga sa svojim provalama.

Sljedeći trojac, koji je imao malo više uspjeha i dobio malo više pažnje igrača, predvodi Lara Croft. Poznata heroina se tijekom povijesti vizualno poprilično mijenjala, ali je njen lik u suštini ostao isti. Centralni je lik i okosnica priče u igru Rise of the Tomb Raider.

Glavni negativac u igri Batman: Arkham Knight također se uspio probiti gotovo do samog vrha ove kategorije.

Nexus: Joker. Iznenađenje igre, a karakterizacija lika, kao i voice acting učinili su ga praktički simbolom zadnjeg Batmana. Bolji je nego u filmovima.

kaz

Izbor lika Kazuhire Millera prilično je zanimljiv i zapravo interes budi pitanje zašto je dobio prednost pred glavnim likom igre Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Bez velikih spoilera ne možemo na pravi način odgovoriti na pitanje, samo ćemo reći da je Miller lud za osvetom i vrlo odlučan u svojoj namjeri.

Najbolji lik
Geralt of Rivia

Čini se da je The Witcher 3: Wild Hunt ove godine jednostavno nezaustavljiv, pa je pokupio nagradu i u kategoriji za najboljeg lika.

Chono7: Geralt je jedan od najkompleksnijih likova u gamingu. Pogotovo nakon ovog trećeg nastavka.

Ukratko, Geralt of Rivia je glavni protagonist serijala The Witcher. Poput svih witchera, u zamjenu za novac može ga se unajmiti za lov i ubijanje čudovišta, a sam posjeduje nadljudske osobine i iznimnu vještinu baratanja mačem. Kako je glavni lik RPG igre, njegova osobnost i karakter donekle ovise o samom igraču. Kao lik, na izvrstan način ukomponiran je u završni dio sage, dosta mu je političkih previranja i sukoba u The Northern Kingdoms i potpuno je koncentriran na ispunjavanje vlastite želje da pronađe davno izgubljenu ljubav.

ger

Glasanje za jedinu preostalu kategoriju, ujedno i najbitniju, za najbolju igru godine, još uvijek traje, tako da nemojte zaboraviti dati svoj glas.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano