Vijesti

FFA Awards 2015 | Najbolji RPG

Iako konkurencija možda nije bila žestoka, niti jedan naslov ove godine nije razočarao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wikipedia kaže da role-playing game žanr igrača stavlja u ulogu lika smještenog u neki izmišljeni svijet. Mi ćemo još dodati da igrač direktno utječe na razvoj svog lika kojeg je u nekim slučajevima sam kreirao, a od neki od najvažnijih elemenata za RPG žanr su sama priča, sustav borbe, questovi i način razvoja likova. U nastavku pročitajte koja je igra ove godine uspjela savršeno posložiti sve elemente i okititi se titulom koju nikad nije lako osvojiti.

Iako su tri RPG-a ove godine osvojili minimalan broj glasova i nisu imali šanse ozbiljnije se uključiti u borbu, radi se o više nego odličnim naslovima.

Pillars of Eternity nije uspio osvojiti niti jedan glas, no to je igra koja u moderno okruženje ubacuje old school elemente i pokušava se vratiti korijenima, a specifičnim načinom prezentacije na vrlo lagan način uvlači igrača u svoj svijet. Sam gameplay stvara pravu ovisnost predstavlja pravo osvježenje, iako su mnogi elementi već viđeni. Zanimljiva je i činjenica da je projekt financiran crowdfunding kampanjom preko Kickstartera.

https://www.youtube.com/watch?v=uclz-RhyMpo

Druga igra koja ove godine nije mogla dobiti pravu šansu u ovoj kategoriji je Xenoblade Chronicles X, izdana za Wii U. Upravo je platforma za koju je igra izašla najveći “krivac” za bitno smanjenu dostupnost širim igračkim masama. Isto tako, to je jedini predstavnik JRPG žanra koji je ušao u konkurenciju, a kao spiritualni nastavak igre Xenoblade Chronicles izdane za Wii uspio je proširiti sve aspekte igre koja naglasak stavlja na open-world dizajn i istraživanje. Oni koji su odigrali igru kažu da ne smijemo zaboraviti spomenuti zanimljivu i intrigantnu priču.

Na trećem mjestu našao se Fallout 4. Kad je igra izašla, o njoj smo znali gotovo sve. Znali smo da će biti open world na Bethesdin način, uz brojne zanimljive lokacije, istraživanja, zanimljive predmete, a tek je nekoliko novina ostalo za prezentaciju prilikom najave. Ostalo je bilo sve identično prethodniku, nažalost i onaj tehnički dio. Jedina nepoznanica je bila priča i to je sve. Iako nitko ne može zanemariti kvalitetu Fallouta 4, samo dva osvojena glasa pokazuju tko su bili ovogodišnji favoriti.

https://www.youtube.com/watch?v=tBGjx-4_R10

Studio FromSoftware i igra Bloodborne nalaze se u samom vrhu RPG ponude ove godine. Mnogo toga je već rečeno o samoj igri, pa ćemo samo naglasiti da je Hidetaka Miyazaki ovim naslovom pokušao iza sebe ostaviti svijet Souls igara. Ne samo da je uspio u tome, već je uspio kreirati igru na sasvim novoj razini. Kvalitetu su potvrdili i sami igrači, a možda je upravo naklonjenost hardcore gameplayju bila nijansa koja je presudila pobjednika u kategoriji najboljeg RPG-a. Bloodborne već ima titulu za najbolji umjetnički izričaj ove godine, a još ima šansu osvojiti nagradu za najboljeg developera i najvažniju kategoriju – nagradu za najbolju igru godine. Zato ne zaboravite glasati.

Najbolji RPG
The Witcher 3: Wild Hunt

Mnogi će reći da je pobjeda očekivana, ali samo dva glasa razlike između prvog i drugog mjesta otkrit će da ta pobjeda nije uopće bila lagana. Ipak, pobjeda je zaslužena, a odličan sažetak dao je jedan od članova redakcije.

Chono7: The Witcher 3 je totalno drugačiji od prethodnika. Kompletno redefinirana igra. Igra koja je postavila nove temelje za open-world RPG-ove. Tolika količina različitih questova, a svaki ima svoju priču i svakom je posvećena maksimalna pažnja. Neki od side questova imaju dužinu trajanja i priču poput zasebnih igara. Likovi su odrađeni na zavidnoj razini i zaista ti bude stalo do njihovih sudbina. Svijet kao jedna od najljepših kreacija u gamingu s predivnom glazbenom podlogom. Priča koja ima glavu i rep bez obzira što je ovo jedan od naslova dužeg trajanja. Gameplay dovoljno zanimljiv i fluidan da ne postane monoton kroz sate i sate igranja. Tehnička strana s Nvidia techom koja je rezultirala preko 5000 screenshotova u mom dvostrukom prelasku. Sveukupno, to je jedno remek djelo koje se ne ponavlja tako često i prema mom mišljenju RPG generacije, a možda i općenito zbog hrabrosti studija CDPR da naprave nešto drugačije i unikatno u gaming svijetu.

Definitivno opravdano i zasluženo.

https://www.youtube.com/watch?v=XHrskkHf958

Glasanju još uvijek nije kraj. Ostalo je još nekoliko zanimljivih i atraktivnih kategorija. Hoće li The Witcher 3 nastaviti pohod na nagrade u preostalim kategorijama? Postoji li igra ili studio sposoban pomrsiti mu račune? Sve možete saznati i, naravno, utjecati na ishod ako se uključite u glasanje na FFA forumu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano