Vijesti

FFA Awards 2015 | Najbolji soundtrack

Članovi FFA zajednice i redakcija portala odabrali su najbolji soundtrack ove godine čije su nam se note urezale u pamćenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećoj kategoriji birali smo najbolji soundtrack. Svi znamo koliko je važan dobar soundtrack i koliko može doprinjeti samoj atmosferi i imerziji igre. Redakcija je u konkurenciju uvrstila slijedeće naslove :

  •  Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
  •  Ori and the Blind Forest
  •  Bloodborne
  •  The Witcher 3: Wild Hunt
  •  Xenoblade Chronicles X  

Na zahtjev zajednice dodali smo još nekoliko naslova. Član Prayer je zatražio dodavanje soundtracka igre Assassin’s Creed: Syndicate, dok je član FicoLegend predložio Fallout 4.

Upravo su ta dva prijedloga imala najmanje glasova. Fallout 4 je ponudio dosta dobar i atmosferičan originalni soundtrack kompozitora Ion Zura te mnoštvo licenciranih pjesama iz 40-tih i 50-tih godina. Lynda Carter, poznata glumica i pjevačica, napisala je i izvela originalnu pjesmu Good Neighbour za igru.

Assassin’s Creed igre su uvijek poznate po glazbi u svojim igrama, pa tako i Syndicate ima zanimljiv soundtrack. Austin Wintory i Tripod su se pobrinuli kako bi vaše avanture po Ubisoftovom Londonu bile popraćene napetom glazbom.

Xenoblade Chronicles X je definitivno jedna od najboljih Wii U igara ove godine, a i soundtrack je izuzetno kvalitetan i prepoznatljiv. Hiroyuki Sawano, poznat u Japanu po svojem radu na TV-u i animeu, glavni je kompozitor za ovaj naslov. Većina kritičara je prepoznala kvalitetu soundtracka koji broji čak 4 CD-a.

Bloodborne je ponudio uistinu fantastičan soundtrack kojeg ćemo dugo pamtiti. Epske boss borbe bile su popraćene fenomenalnim izvedbama koje su ih podigle na još veću razinu. U snimanju ovog originalnog 70 minutnog soundtracka sudjelovali je orkestar od 65 članova, kao i zbor od 32 člana. Sam soundtrack skladali su Ryan Amon, Tsukasa Saioth, Michael Wandermacher, Cris Velasco i Noboyushi Suzuki. FromSoftware uvijek puno ulaže u glazbu za svoje igre, a ovaj put su ponudili soundtrack koji se sjajno uklopio u atmosferu i temu igre.

Evo što član Kharnthebetrayer kaže: “Iako ne moj izbor za igru godine, IMO, Bloodborne je rasturio u kategoriji artworka, atmosfere i glazbene pozadine koja tako savršeno upotpunjuje gothic-horror setting ove igre. “

Ori and the Blind Forest je predivan i izuzetno igriv platformer koji je oduševio igrače početkom godine. Igru je popratio i predivan soundtrack Geratha Cockera. Ovaj emotivan i bajkovit soundtrack osvojio je treće mjesto na našoj listi.

Drugo mjesto pripalo je velikoj završnici legendarnog serijala Metal Gear Solid. U Phantom Painu mogli smo uživati u izvanrednom originalnom soundtracku kao i u brojnim hitovima licenciranog soundtracka iz 80-tih. Phantom Pain se fokusirao na mračnu priču i teme te je ponudio i soundtrack u takvom tonu. Harry Greggson Williams, glazbena legenda serijala, ovaj je put radio isključivo kao producent dok su samu glazbu skladali Ludwig Forssell, Justin Burnett i Daniel James. Pjevačica Donna Burke je ponovno sudjelovala te izvela popularnu “Sins of the Father” pjesmu. Stephanie Joosten je pored uloge Quiet sudjelovala i u izvedbi pjesme “Quiet’s Theme”. Službeni soundtrack je dostupan digitalno i fizički na dva diska, a očekuje se i skorašnji izlazak proširenog izdanja.

Član Solid Snake je komentirao svoj odabir na forumu: “Od fantastičnog licenciranog 80s soundtracka poput Take On Me, Only Time Will Tell, Rebel Yell, The Final Countdown, Maneater, Too Shy, The Man Who Sold the World… do homemade stvari poput A Phantom Pain, Behind the Drapery, Nitrogen, Sins of the Father, Quiet theme… Da ne spominjem fantastično komponovane stvari kao što su V has come to, Allegience Defined, Parasites, OKB Zero…
Previše stvari za nabrojati, dan danas ne izlazi s playliste.”

https://www.youtube.com/watch?v=qLShPBTGGB8

Najbolji soundtrack
The Witcher 3: Wild Hunt

Uvjerljivo najveći pobjednik s najviše glasova je The Witcher 3: Wild Hunt. Velika završnica Geraltove priče i trilogije donijela je jedan od najboljih RPG-a ove generacije, kao i soundtrack koji je već sada stekao veliku popularnost među igračima i vjerujemo kako će se dugo pamtiti. Od samog uvoda u Kaer Morhenu pa do epske i eksplozivne završnice Geraltove najveće avanture, mogli smo uživati u uistinu sjajnom soundtracku. Marcin Przybyłowicz i Mikolai Stroinski su glavni kompozitori, a poljska folk grupa Percival itekako je doprinijela prepoznatljivosti soundtracka. Bilo da istražujete, izvršavate witcher contract, plovite brodom ili uživate u borbama, Witcher 3 uvijek ima fantastičan i atmosferičan soundtrack u pozaditi te zaslužuje pobjedu u kategoriji najbolji soundtrack.

Evo što su i članovi foruma rekli:

renda: “Witcher 3. Originalan i jednostavno oduzima dah svakom notom, bilo da samo jašemo, plovimo brodom, dekapitiramo okolo, u svakom trenutku uši uživaju.”
Chono7: “Za mene Witcher 3. Više mapa gdje svaka ima svoju ambijent, combat i quest glazbenu podlogu. Autentični starinski instrumenti, ukomponirani u fantasy-medieval štih jednostavno za mene predstavlja pun pogodak. Presudila je i ova stvar (combat music) koju sam slušao na repeat dok sam onu noć izlaska čekao Unlock na Steamu.”

https://www.youtube.com/watch?v=DKdRDi72Ov8

Dobili smo pobjednika i u trećoj kategoriji. FFA Awards 2015 se tek zagrijava i očekuje nas još 12 kategorija, zato svakako pratite forum. Sve možete saznati na sljedećem linku: FFA Awards 2015.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano