Vijesti

For Honor: Ubisoft zabranio igranje tisućama igrača

Nakon što je početkom mjeseca upućeno upozorenje igračima koji na nepošten način prikupljaju iskustvo i nagrade, Ubisoft je počeo djelovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za one koji nisu stigli pročitati našu recenziju, For Honor je igra koja se fokusira na multiplayer, a igrači za sudjelovanje dobivaju iskustvene bodove i “loot” na kraju mečeva.

Prilično veliki problem je nastao kad su igrači shvatili da za nagrade zapravo ne moraju raditi gotovo ništa, osim pomalo se muvati po areni. Nedostatak mogućnosti da se takve igrače izbaci iz igre samo je dodatan doprinos, pa se mnogi od njih od početka samog meča bave “korisnijim” djelatnostima (gamerskim žargonom, odu AFK), a svog lika uz pomoć malo mašte i, recimo, najobičnije gumice namjeste da se neprestano kreće.

Takvo farmanje iskustva i nagrada izludit će druge igrače u timu, pogotovo ako odluče igrati na predviđeni način.

Situacija je dovela do objave od strane samog Ubisofta da im je rješavanje tog problema pri vrhu prioriteta. Sve se zahuktalo prošli tjedan kad su poslana prva upozorenja, a kulminiralo je isključivanjem igrača iz igre.

Konkretno, prema podacima iz Ubisofta, oko 1500 igrača dobilo je nepopularnu “bananu”, odnosno tri dana zabrane igranja zbog AFK farmanja, dok je dodatnih 4000 “farmera” detektirano i nagrađeno upozorenjima.

Ubisoft upozorava da je takvo ponašanje protiv njihovog Code of Conducta, pa nekim igračima prijeti i potpuna zabrana igranja zbog varanja.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano