Vijesti

Gran Turismo 7 koristiti će ray-tracing tehnologiju i biti korak do fotorealizma?!

Polyphony Digital radi na novom PlayStation 5 engineu!

Gdje li smo već čuli takve najave da će igre biti fotorealistične? Vjerujem da se većina vas ne sjeća jer ste bili mladi, ali već nam je obećavano kako će PlayStation 2 potpuno eliminirati loading ekrane i da ćemo doživjeti fotorealizam. Isto to pričalo se kad je došao PlayStation 3, nešto malo manje po izlasku PlayStationa 4 ili Xbox One X-a. Prava je istina da igre nisu još postigle fotorealizam (niti trebaju) iako smo svjedoci da pojedini naslovi provućeni kroz foto mode izgledaju baš kao da su proizašli iz pravog života. Jedna od tih igara je GT: Sport koji uz pravi HDR panel izgleda zaista genijalno.

Polyphony radi novi engine za PlayStation 5

Da, ne trebate biti posebno pametni da sami zaključite kako će novi Gran Turismo kad-tad doći na PlayStation 5. Sama ekipa iz PD to niti ne skriva, budući da su održali panel na kojem su pokazali dio budućnosti. Sami su dali potvrdu kako rade na novom pokretaču i vlastitoj ray-trace tehnologiji. Ako niste upoznati s tom tehnologijom, ona je isključivo trenutno vezana za najskuplja PC računala, a prva igra koja koristi (u određenoj mjeri) ovu tehnologiju je Battlefield 5. Demonstraciju tehnologije možete pogledati u videu.

https://www.youtube.com/watch?v=WoQr0k2IA9A

Nije poznato kako će ekipa iz Polyphony Digitala implementirati ovu tehnologiju u Gran Turismo 7 i do kuda će to sve zapravo ići budući da je dostupan samo off-screen video koji pokazuje samo mali dio onoga što tek nadolazi. Ekipa je otkrila da istražuje mogućnosti kako implementirati elemente fotorealizma u igru. Ne očekujemo ubrzo Gran Turismo 7, ali sigurni smo da kad izađe na PlayStationu 5 da će zasjati u punom next-gen sjaju.

OD 7:20 pričaju o razvoju novog enginea i ray-tracing tehnologije

https://www.youtube.com/watch?v=qzvzELq13HI

Oznake

Komentari

Ulogiraj se kako bi komentirao

Povezano

Back to top button
Close
Close