Vijesti

GTA: Liberty City Stories stiže na mobilne uređaje

Dočekali smo port još jedne Grand Theft Auto igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon portanja GTA III, Vice Cityja, San Andreasa i Chinatown Warsa, iz Rockstara su nas odlučili iznenaditi najavom kako i Liberty City Stories, 10 godina od prvog izdanja, stiže na mobilne uređaje. Za početak, prvo na iOS gdje je dostupna već danas. Dečki i cure iz Rockstara su se potrudili, tako da na mobilnim uređajima imamo odlično odrađeni port, s poboljšanim teksturama i kamerom te je igra kompatibilna i s MFi kontrolerima.

Originalno izdan za PSP 2005. godine, Grand Theft Auto: Liberty City Stories bila je prva “prava” GTA igra na prijenosnim konzolama. Istina, bilo je mobilnih GTA izdanja i prije, na Nintendovim GBA-u i GBC-u, ali te igre prilagođene ograničenom hardveru nam nipošto nisu mogle dočarati “ono” GTA iskustvo.

Za to vrijeme, kad je Liberty City Stories izlazio za PSP, igra je tehnički bila pravo malo čudo. Gotovo nevjerojatno je bilo da su uspjeli prenijeti cijeli Liberty City iz GTA III s PlayStationa 2, zajedno sa svim mehanikama, kao i ponekim grafičkim poboljšanjima na tako malu prijenosnu konzolicu kao što je PSP. Još i danas se sjetimo zazubica koje su se stvarale usred sveopćeg oduševljenja.

Kao što smo napisali, port je već dostupan za iOS te ga možete kupiti na iTunesu za $6.99. Na izdanje za Android i WP uređaje ćemo još malo pričekati.

https://www.youtube.com/watch?v=mx0OdbsLlW8

 

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano