Vijesti

Hakirana PS Vita pokreće emulatore, homebrew i igre na PSTV

Probijanje zaštite funkcionira samo na najnovijem firmwareu 3.60.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stigla je dobra vijest za igrače i rijetke vlasnike PlayStationa Vite koji se vole zezati s “homebrew” programima, emulatorima i starijim klasicima s PC-ja, kao i za one koji žele sve igre za PS Vitu igrati na PSTV.

U ovom trenutku Vitina zaštita je hakirana, radi samo na aktualnom firmwareu, a “hack” se može skinuti preko Vitinog web preglednika. Tako će se instalirati aplikacija naziva Molecular Shell koja funkcionira kao protokol za prebacivanje datoteka, kao i prolaz za instaliranje “homebrew” programa. Aplikacija se mora pokrenuti svaki put kad se prijenosna konzola ugasi ili joj se potroši baterija, no to nije preveliki problem jer je za instalaciju potrebno nekoliko sekundi.

Zasad su dostupni razni emulatori za Game Boy, Game Boy Advance, Neo Geo Pocket, Genesis i SNES, uz nekoliko “homebrew” igara. Ne smijemo također zaboraviti na Doom i Quake. Kolega s portala Destructoid isprobao je sve što je u ovom trenutku dostupno i javio da većina emulatora ima sitnih problema s funkcioniranjem, osim emulatora RetroArch Genesis koji radi savršeno.

vitadoom

Onima koji se igraju na PSTV-u, namijenjena je aplikacija Whitelister koja omogućava igranje bilo koje PS Vita igre, a ne samo onih koje su odredili developeri.

Kako ne podržavamo piratizaciju, sretni smo što ovo probijanje zaštite ne omogućava igranje piratskih igara za PS Vitu.

“Pobrinuli smo se da u što većoj mjeri otežamo promjenu namjene naših alata i onemogućili piratizaciju”, pohvalili su se developeri “hacka” koji su nazvali HENkaku i objasnili da im je želja dati podršku “homebrew” zajednici.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano