Vijesti

Hellblade: Senua’s Sacrifice je pravi hit s pola milijuna prodanih primjeraka

Čini se da ne mora iza svake igre stajati jaki i pohlepni izdavač (EA, Activision, vas gledamo) da bi se postigao uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski studio Ninja Theory (najviše ih pamtimo po Heavenly Sword i Enslaved: Odyssey to the West) puno toga je riskirao odlukom da sami izdaju igru Hellblade: Senua’s Sacrifice. Rizik im se definitivno isplatio jer osim što je akcijska igra s fokusom na ljudsku psihu i mentalne poremećaje iznimno kvalitetan uradak (pročitajte FFA recenziju), sve to potvrdile su brojke i prodajni rezultati.

Danas je sve u brojkama

Činjenica je da se uspjelo prodati više od 500.000 primjeraka igre, a to, prema riječima samih developera, znači da se Hellblade pretvorio profitabilnu igru. Još bitnija stvar je da se to dogodilo samo tri mjeseca nakon izlaska, a predviđanja su bila da će se to dogoditi tek nakon šest mjeseci.

  • Ovo su podaci koje je u javnost dao sam developer:
  • Više od 75.000 prednarudžbi za PC i PS4.
  • 250.000 primjeraka prodano je u prvom tjednu po cijeni od 30 dolara.
  • Generirano je više od 13 milijuna dolara prihoda u tri mjeseca.
  • 500.000 primjeraka prodano u tri mjeseca.
  • Razvoj je trajao 3 godine s timom od prosječno 20 članova.
  • Igra se prodavala isključivo digitalnim putem.
  • Polovina prodaje otpada na PC.

https://www.youtube.com/watch?v=sDvATt2VBxU&t=40s

Posljednji u nizu 30 Dev Diaryja i u njemu se objašnjava kako i zašto su uspjeli

Rizik se definitivno isplatio

Sve navedeno je impresivno, pogotovo iznos prihoda koji je ostvario za današnje pojmove mali developerski tim, a zanimljiv je i podatak da se Hellblade veoma dobro prodao za PC.

Pristup izdavanju su sami developeri nazvali “Independent AAA” i to se iz eksperimenta pretvorilo u model koji funkcionira. Vlastitim riječima to potvrđuje Tameem Antoniades, suosnivač studija: “Ogromni ulozi u AAA modelu izdavaštva uništio je brojne nezavisne studije poput našeg, mnoge manje izdavače, a sada zadaje glavobolje i velikim izdavačima. Mi nismo slučaj preživljavanja najsnažnijih, već je ovo usmjeravanje kreativne baze na čijoj osnovi je izgrađena ova industrija.”

“Hvala svima koji su nas podržali i omogućili da Hellblade: Senua’s Sacrifice postane komercijalni i kreativni uspjeh”, poručuju iz developerskog tima.

Mi dodajemo, svaka vam čast!

Hellblade: Senua’s Sacrifice: PlayStation Store | Steam | GOG

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano